Skip to content
FOTO: Tobias Sterner

Den lokala insatsen viktig för Katrineholm Bandy

En tryggare stad där fler engagerar sig och tar ansvar. Det är ambitionen när Katrineholm Bandy spelar välgörenhetsmatch till förmån för initiativet Tillsammans Katrineholm.

Sedan 2020 har Katrineholm Bandy och dess samhälls- och hållbarhetsengagemang, Katrineholmsandan, stått bakom en årlig välgörenhetsmatch, där en allsvensk match dedikeras åt att göra en insats för en utvald organisation. Den fjärde upplagan av Katrineholmsandan-matchen kommer att spelas den 4 februari 15.00 mot Kalix och då till förmån för initiativet Tillsammans Katrineholm.

Tillsammans Katrineholm startades för att, genom olika aktiviteter och projekt, skapa en tryggare stad genom att få fler att engagera sig och ta ansvar för Katrineholm. Initialt fokuseras arbetet kring trygghetsvandringar med Kvinno- och Tjejjouren Miranda, men ämnas breddas över tid.

– Arbetet med samhällsengagemang och hållbarhet har blivit en central del för oss. Matchen är ett perfekt skyltfönster för oss att visa upp det och samtidigt göra en viktig insats. Vi har landat i att vi vill fokusera på lokala insatser i vår egen stad. Där ser vi ett initiativ som Tillsammans Katrineholm som en naturlig partner och vårt fokus kommer primärt att vara att få fler att vilja trygghetsvandra, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandy.

Mer om Tillsammans Katrineholm:

Vill du vara med och göra en viktig insats som inte kostar dig mer än lite tid? Fyll i intresseanmälan nedan för att vara med och trygghetsvandra redan idag!