Skip to content

2009-02-15 U15 Motala 6-5

18 februari 2009

Seriefinal mot Motala där gästerna startar matchen i ett högt tempo och gör både 0-1 och 0-2 innan vi riktigt kommit in i matchen. Nick reducerar till 1-2 på ett skott utanför straffområdet och efter det målet börjar vi jobba oss in i matchen. Jesper skjuter in 2-2 från högervinkeln och resten av halvleken böljar spelet fram och tillbaka och oavgjort ser ut att bli halvtidsresultat, då Motala får straff med minuten kvar till vilan. Straffen sitter i mål och Motalaledning med 2-3 efter första halvlek. En jämn halvlek där gästerna spelat i ett högt tempo men där vi inte riktigt har kommit upp i normal nivå. Tio minuter in på den andra halvleken får Motala ytterligare en straff och tar ledningen med 2-4. Efter det baklängesmålet känns det som om alla våra spelare knyter näven i fickan och visar upp en härlig inställning att det här ska vi vända. Vi missar en straff men fortsätter att kämpa och när Rasmus reducerar till 3-4 på straff känns det som om vi är på gång ordentligt. Jesper gör sedan en otrolig genomåkning där han dribblar bort fem-sex samlade motståndare på en liten yta och får bollen med sig och inte gör något misstag fri med målvakten, 4-4. Tre minuter senare gör vi 5-4 genom ett nytt mål av Jesper. Motala lyckas skapa en hörna med fyra minuter kvar och skytten får bra träff och kvittering till 5-5. Vi fortsätter att kämpa de sista minuterna och när Anton A trycker in en hörnretur med ett par minuter kvar så är segern vår. En jämn match som var mycket spännande mellan två duktiga lag. Vi visar upp en härlig moral som trots flera underlägen inte ger oss utan kommer igen och vänder matchen till seger.

0-1 (12)
0-2 (14)
1-2 (15) Nick, långskott
2-2 (26) Jesper, högervinkel
2-3 (35) straff
2-4 (45) straff
3-4 (52) Rasmus (straff)
4-4 (58) Jesper genomåkning
5-4 (61) Jesper, pass Jacob
5-5 (67) hörna
6-5 (69) Anton A, hörnretur