Skip to content

Heta känslor när Borlänge besegrades

8 september 2013

Katrineholm Bandy spelade under söndagen den första träningsmatchen för säsongen, och det blev tillslut seger med 5-2 mot Borlänge.

Katrineholm Bandy inledde idag träningsmatchandet inför den kommande säsongen och seriekonkurrenterna Borlänge stod för motståndet i ett kyligt ABB Arena i Västerås.

De blå-röda krigarna inledde matchen starkast och såg ut att ha bra kontroll på spelet, trots bristen på träning på fullstor is. Men trots den pigga starten så var det dalmasarna som tog ledningen med 1-0 i matchens 23:e minut. Det dröjde dock bara fyra minuter innan Niklas "Messi" Eriksson kunde kvittera till 1-1 efter att ha blivit frispelad av Johan Sandh.

- Det är en bra passning av Johan. Det är inte mycket att säga, konstaterar målskytten efter matchen.

Det skulle dock komma mer innan domare Olsson blåste av för halvtidsvila. I den 37:e minuten kunde Magnus Stenberg ge Katrineholm ledningen med ett fint placerat skott i målvaktens högra hörn.

I den andra halvleken såg spelet mer avvaktande ut från de blå-röda, men målen fortsatte att trilla in bakom Borlänges målvakt. Jesper Ekström ökade först på lagets ledning till 3-1, innan det var dags för Magnus Stenberg att sätta sitt andra, och lagets fjärde, för dagen. Efter en reducering av motståndarna kunde tillslut Linus Doktare fastställa slutresultatet till 5-2.

- Det var riktigt roligt, och det var skönt att komma ut på stor plan. Jag tycker att vi spelade ganska bra. Det blev lite "Hawaii" fram och tillbaka, men det är ju första matchen så det är lätt hänt, säger Niklas Eriksson.

 

DSC_0789

Trots att det "bara" var en träningsmatch så syntes det att det var två lag som var riktigt laddade ute på isen. Känslorna svallade och även klubbor slogs sönder i frustration över domarens domslut. Temprament visade även Niklas Eriksson prov på i den andra halvleken. "Messi" blev mycket irriterad över ett tilltag från en Borlänge-spelare.

- Han gjorde en eftersläng, och det tycker jag inte är snyggt, förklarar Eriksson.

Efter dagens seger väntar nu ännu en veckas träning för laget innan det är dags för nästa träningsmatch. På lördag, den 14/9, åker laget till Uppsala för att möta en annan seriekonkurrent, nämligen Tellus.

Lyssna på intervjun med Niklas Eriksson HÄR!