Skip to content

Pasjkin: "Jag har bara bra minnen av Katrineholm"

21 oktober 2013

I morgon ställs Katrineholm Bandy emot det ryska storlaget Volga på Backavallen, och en av stjärnorna i det gästande laget är den tidigare KSK-spelaren, Misja Pasjkin.

För tio år sedan, säsongen 2003/2004, hade KSK Bandy en ung forward i laget vid namn Misja Pasjkin. Den då 23-årige stjärnan blev lagets bäste målgörare med sina 29 mål i högsta serien, men trots det lämnade han Backavallen efter säsongen. I morgon är han tillbaka, då hans nya klubb, Volga, ska spela träningsmatch mot Katrineholm Bandy och Misja säger sig bara ha bra minnen från tiden i Katrineholm.

 

- Jag minns att vi fick en jobbig start på säsongen med nio raka förluster, tror jag. Men sedan vände vi på trenden och hade en ungefär lika lång period med segrar. Det var länge sedan så jag minns inte exakt, men jag var ung och allt fungerade bra. Jag har bara bra minnen från tiden i Katrineholm, berättar han när undertecknad når honom under måndagseftermiddagen.

 

Pasjkin har numera en lång meritlista, med spel i klubbar som Edsbyn, Zorkij, Jenisej, Gripen och IFK Vänersborg. Förra säsongen tillbringade han dock i Hammarby, och där blev det succé. På 34 matcher, grundserie och slutspel, svarade han för 52 mål och sju assist. Dessutom fick han kröna säsongen med ett SM-guld efter finalsegern mot Sandviken på Friends Arena.

 

- Det var en väldigt bra säsong. Både för mig personligen, för laget och för hela föreningen, konstaterar han.

Pasjkin tog SM-guld med Hammarby i vintras. 

Sejouren på Zinkensdamm blev dock bara ettårig. Efter SM-guldet kom beskedet att han lämnar klubben för att, tillsammans med lagkompisarna Robin Sundin och Kalle Spjuth, ta chansen i storsatsande Volga.

 

- Jag blev erbjuden ett nytt kontrakt i Hammarby, men Volgas nysatsning intresserade mig. De har ett intressant upplägg med en treårsplan som de jobbar efter och jag har dessutom fått en bra roll i laget.

 

Hur har din första tid i klubben varit?

 

- Det har inte varit några problem. Det är bara att kliva in och ta för sig så mycket man kan så brukar det gå bra.

 

Laget som gästar Backavallen i morgon är fyllt av kvalitetsspelare, men hittills under försäsongen har de inte fått speciellt många chanser att spela på stor is. Något som Misja påpekar när jag når honom, direkt efter att laget har tränat i Behrn Arena i Örebro.

 

- Träningen gick bra. Det var skönt att få känna lite på stor is. Vi spelade Ryska Cupen på stor is, men träningsmässigt har vi inte gjort mer än fem eller sex pass, resten har varit på rink, säger han.

 

Hur pass bra koll har ni på motståndet i morgon, Katrineholm Bandy?

 

- Vi har ingen aning egentligen. Vi vet inte hur de spelar eller vad de har för spelare, men det viktigaste för oss är inte resultatet. Det är att få spela matcher på stor is och att få spela ihop oss som lag.

 

Bortsett från de svenska spelarna i laget, finns det någon spelare som du tycker att publiken ska hålla ett extra öga på i morgon?

 

- Njae, det vet jag inte. De flesta ryska spelarna är ungefär jämnbra och det är inte direkt någon som sticker ut.

 

Det återstår att se om Katrineholm Bandy har någon chans att rubba de ryska stjärnorna. Matchen startar 19.00 i morgon tisdag, 22/10, och det är fri entré som gäller på Backavallen. Varmt välkomna på bandy av riktigt hög kvalitet!