Skip to content

Äntligen dags för premiär

1 november 2013

November är här och i morgon är det dags för den allsvenska bandysäsongen att dra igång. Då gästas Katrineholm Bandy av Haparanda/Tornio.

En lång försäsong är över för Katrineholm Bandy. Det har slipats på ett nytt spelsystem och spelats många matcher, men nu är det äntligen dags för allvaret igen. I morgon, lördag, tar vi emot Haparanda/Tornio hemma på Backavallen i premiären av Allsvenskan Norra.

 

- Ja, det har inte varit allt för djupa dalar. Det ska väl vara lite så under en försäsong att det finns dalar, och går lite upp och ner eftersom man testar olika saker och taktiker. Men vi har försökt vässa till det mer och mer mot slutet, och jag tycker att det har blivit bättre och bättre, säger assisterande tränare Andreas Staaf.

 

Morgondagens motståndare, från de allra nordöstligaste delarna av landet, förväntas tillhöra toppen av serien i år. Spelbolagen och experterna är överens om det, och när Katrineholm Bandy spelade in sin egen podcast, "Bandystaden", tidigare i veckan så kom även vi fram till att Haparanda blir en mycket tuff motståndare.

- De är duktiga på ett varierat spel, både på lyft och att spela längs isen, och sedan har de ju ett antal finska landslagsmän som är duktiga och som sticker ut lite grann, säger huvudtränare Lars-Erik "Larsa" Lindgren.

- Det här är anledningen till att man håller på med det här. När säsongen drar igång och allting blir på allvar. Det är otroligt motiverande och roligt, avslutar Andreas Staaf. 

Laguppställningen mot Haparanda/Tornio:

                                    Magnus Stenberg  Niklas Eriksson

                                       Johan Jansson  Rasmus Plan

                                                  Jesper Ekström

                   Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                                   Markus Hast 

                                                    Anton Lloyd 

Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Patrik Nordh, Viktor Nilsson, Mårthen Andersson.