Skip to content

Bra moral i dimman

3 november 2013

Katrineholm Bandy fick igår med sig en poäng från hemmapremiären mot Haparanda/Tornio. En match som präglades av dimman.

Foto: Per Steen

Igår var det hemmapremiär för Katrineholm Bandy och årets säsong i Allsvenskan Norra startade mot Haparanda/Tornio. Det blev dock inte den starten på matchen som de 435 åskådarna på Backavallen hade hoppats på. Hemmaspelarna såg nervösa och försiktiga ut, och efter cirka tio minuter ledde gästerna med 0-3.

 

- Jag skulle säga att det är första kvarten som ställer till det för oss. De slår ett par genomskärare som vi inte riktigt är vakna på, men jag kan inte svara på varför. Sedan tycker jag att vi spelar ganska bra resten av halvleken, säger Niklas "Messi" Eriksson, och får medhåll av assisterande tränaren, Andreas Staaf.

- Det är framförallt första nio-tio minuterna, då vi får 0-3 i arslet, som ställer till det för oss. Sedan tar vi en timeout och får ordning på det tycker jag, säger han.

När domare Lundin blåste för slutet på den första halvleken stod det 1-5 på resultattavlan, men utöver det hade även dimman börjat lägga sig över Backavallen. En dimma som under den andra halvleken gjorde att det var mycket svårt att se vad som pågick på isen, dels för publiken, men även för spelarna själva.

- Det måste ha varit väldigt svårspelat. Vi såg nästan ingenting från sidan, säger Andreas Staaf.

- Under andra halvlek såg man inte mycket alls. Det gällde att slå korta passningar till varandra, annars såg man aldrig bollen, konstaterar "Messi".

Hemmaspelarna visade dock att de var det lag som hanterade de svåra förhållandena bäst. Medan gästerna tyckte att matchen skulle ha avbrutits, på grund av sikten, så hämtade hemmalaget sakta men säkert in underläget. Jesper Ekström, Magnus Stenberg, Markus Hast svarade för varsitt mål i matchen, medan "Messi" satte två stycken. Varav ett av dess var en enormt vacker soloprestation från halva planen där han tog sig igenom hela Haparanda-försvaret.

- Vi ställer upp och trycker på dem och krigar ordentligt. Vi visar riktig moral och krigar hem en poäng i den här matchen, säger tvåmålsskytten.