Skip to content

Doktare tillbaka mot Tellus

9 november 2013

Efter att ha skadat axeln tidigt under försäsongen är nu Linus Doktare åter med i matchtruppen. Detta till morgondagens bortamöte med IK Tellus.

Efter 5-5-matchen hemma mot Haparanda förra helgen har nu Katrineholm Bandy laddat om för nästa utmaning. I morgon, söndag, väntar nämligen Stockholmslaget Tellus på ett nyspolat Zinkensdamm. Det har varit problem att få is på arenan i Stockholm, men under fredagen spelades den första matchen för säsongen då de regerande svenska mästarna, Hammarby, spelade 3-3 mot Villa/Lidköping. Rapporter säger dock att isen ska ha varit väldigt mjuk och ojämn på grund av det varma vädret. Det återstår att se hur den är på söndag!

En glad nyhet är att anfallaren Linus Doktare åter är tillgänglig för spel för Katrineholm Bandy. Nummer 25 skadade axeln tidigt under försäsongen och har inte funnits med i matchtrupperna sedan dess. Nu finns han återigen med i laget, dock på bekostnad av forwardsreserven senast mot Haparanda, Mårten Andersson. Startelvan är i det närmaste likadan som senast, med undandtag av att Patrik Nordh kliver in i startelvan istället för avstängde Daniel Bodeström.

- Alla har varit i full träning i slutet av veckan, så alla är tillgängliga, konstaterar assisterande tränaren, Andreas Staaf.

Vad blir viktigt att tänka på mot just Tellus?

- De har fart och fläkt i sitt spel, så det är viktigt att vi är på tå direkt i början av matchen.

Laget mot IK Tellus:

                               Niklas Eriksson  Magnus Stenberg 

                                 Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                            Jesper Ekström 

               Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Patrik Nordh  Nils Wikström 

                                              Markus Hast 

                                              Anton Lloyd 

Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Jacob Hollstein, Viktor Nilsson, Linus Doktare