Skip to content

Dalarnas IFK gästar Backavallen

14 november 2013

Det har blivit dags för årets andra hemmamatch för Katrineholm Bandy och det är IFK Rättvik som kommer på besök till Backavallen.

Efter att säsongens första seger bärgats mot IK Tellus i söndags är det nu dags för match igen för Katrineholm Bandy. IFK Rättvik gästar Backavallen på fredagskvällen och det är ett motstånd som vi besegrade i båda mötena förra säsongen (6-3 hemma och 4-1 borta). Nu är det dock ny säsong och vår assisterande tränare, Andreas Staaf, höjer ett varningens finger för motståndet.

- De har väl varit lite upp och ner under försäsongen. Vi vet dock att de är ett bra lag, så det kommer att bli någonting att bita i om de har samma kapacitet som föregående år, säger han.

Vad blir viktigast för er egen del?

- Vi har ju haft problem i båda matcherna hittills att få igång spelet från start. Vi har gjort två bra andrahalvlekar, men det gäller att vi är med från början av matcherna. Det gäller att spelarna går till sig själv och verkligen är på tårna från start.

Tillbaka i laget efter att ha missat matchen mot Tellus är lagkapten Johan Jansson. Dessvärre saknas dock fortfarande liberon Markus Hast på grund av sjukdom.

- Han insjuknade redan inför matchen mot Tellus och har legat nerbäddad hela veckan. Han kommer inte att kunna spela i morgon, och med all säkerhet inte heller mot Härnösand på söndag, säger Staaf.

Laget mot IFK Rättvik:

                                    Niklas Eriksson  Magnus Stenberg 

                                      Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                                Jesper Ekström 

                 Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                               Kristoffer Konttori 

                                                Henrik Karlsson 

Avbytare: Anton Lloyd (mv), Jacob Hollstein, Viktor Nilsson, Linus Doktare.