Skip to content

Premiärseger för P18

14 november 2013

Katrineholm Bandys P18-lag hade igår seriepremiär mot Finspång/Borgia. En match som våra grabbar vann med klara 7-3.

Det är inte bara A-laget som inlett säsongen starkt. Igår drog även seriespelet igång för P18, då Finspång/Borgia gästade Backavallen. Matchen bjöd på en jämn första halvlek där hemmalaget tillslut kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning. I den andra halvleken kopplade Katrineholm ett järngrepp om tillställningen och gled sakta men säkert ifrån resultatmässigt. När domare Robert Malmström blåste för full tid stod det 7-3 på resultattavlan och hemmalagets tränare, Stefan Jansson, var mycket nöjd med insatsen.

- Vi spelade riktigt bra och alla var delaktiga i spelet, känns riktigt roligt att det vi tränar på träningarna lyser igenom på matchen. Vi har under träningarna fokuserat mycket på vårat offensiva spel där det har handlat om hur vi tar oss fram högre upp i banan och därifrån snabbt vända spelet till motsatt sida för att hitta fria ytor, säger han och fortsätter:

- Vi har även blivit mycket bättre på att själva äga bollen och styra matcher där vi har ett litet övertag samtidigt som alla jobbar starkt i defensiven.

Katrineholms målskyttar i matchen:  Henrik Yxfeldt (2), Martin Svensson (2), Mårten Johansson (2), Simon Jansson.