Skip to content

Ny säsong - ny serie - nytt upplägg

17 november 2013

Katrineholm Bandys utvecklingslag är nya i division 1 och i och med dagens seriepremiär mot Finspång inleds kampen för att hålla sig kvar där.

Förra säsongen tog sig Team Katrineholm Bandy ganska enkelt igenom division 2-serien. Det innebar uppflyttning, men det är inte det enda nya inför årets säsong. Teamet har gjorts om till ett utvecklingslag, medelåldern har sänkts avsevärt och konkurrensen är numera benhård om speltiden. Något som både spelare och ledare i laget verkar uppskatta.

- Jag tycker det nya upplägget känns bra. Det finns lite rutinerat folk, och sedan kommer de här unga och hungriga spelarna från A-laget ner och spelar med oss så det känns riktigt bra, säger forwarden Eric Guthammar.

- Det är riktigt kul att vi får in så pass många unga duktiga spelare. De är bra fostrade från grunden och vill spela bandy. Det är viktigt, säger assisterande tränare, Roger Staaf.

I eftermiddag är det dags för lagets seriepremiär, borta mot ett lag som närmast kommer från spel i Allsvenskan Södra, nämligen Finspångs AIK. Ett motstånd som låter väldigt tufft på papper, men som är långt ifrån det enda av den kalibern i division 1 mellersta den här säsongen. Lag som Köping och Västanfors nämns bland toppfavoriterna, tillsammans med ett satsande Nitro/Nora och dagens motståndare, FAIK. Men vad är då rimligt att förvänta sig, resultatmässigt, av vårt utvecklingslag i år?

-  Det är ju bra om vi klarar oss kvar i "ettan". Vi måste ha ett utvecklingslag i division 1 om A-laget spelar i Allsvenskan. Division 2 är för dåligt. De som inte får spela i Allsvenskan tappar alldeles för mycket tempo, säger lagets andra assisterande tränare, Patrik Nilsson.

Och hur stora bedömer ni chanserna att ni lyckas?

 - Jag tycker det har känts bra under försäsongen för vårat lag, men det är jättesvårt att ha koll på de andra, säger Nilsson.

- Nej, vi har ju inte mött de här tidigare. Vi kommer ju från ungdomssidan så det är svårt att veta hur det ska fungera mot seniorer. Men av det vi har sett på försäsongen så ska vi nog hänga med i alla matcher tror vi, säger Roger Staaf.