Skip to content

Seger - trots "Hawaii-bandy"

20 november 2013

Katrineholm Bandy lyckades vinna kvällens bortamöte med UNIK med 4-2, men det satt långt inne.

Katrineholm Bandy gästade under onsdagskvällen UNIK i Relitahallen i Uppsala, och till en början syntes det verkligen att grabbarna hade fått energi av segern mot Härnösand i söndags. Gästerna satte ett högt bolltempo direkt och skapade flera heta målchanser. I den femte minuten gav det också utdelning. På en hörna från vänster dunkade Niklas "Messi" Eriksson in ledningsmålet.

Efter målet fortsatte Katrineholm att komma till mängder av avslut, men UNIK-mälvakten, Jesper Bergelin, stod i vägen hela tiden. Detta ledde till att det inte blev några fler mål i den första halvleken, vilket hemmalaget säkerligen var mycket nöjda med.

UNIK var dock inte ofarliga i den första halvleken, men inte heller de fick utdelning förrän i den andra. Efter att Markus Hast först satt 0-2 på en högerhörna kunde hemmalaget pricka dit både 1-2 och 2-2. Matchen svängde fram och tillbaka och misstagen från båda lagen ledde till massor av målchanser.

Tillslut var det gästerna lyckades ta tillvara på detta. Magnus Stenberg klev in som stor matchhjälte då han först satte 2-3 med tolv minuter kvar av ordinarie tid och sedan punkterade matchen med sitt 2-4-mål i den 90:e minuten, mitt i en våldsam UNIK-forcering.

Segern innebär att Katrineholm Bandy toppar den allsvenska tabellen, som visserligen är haltande. Nästa uppgift för grabbarna är på lördag, då Tillberga kommer på besök på Backavallen. Matchstart 15.00!

Lyssna på både Magnus Stenbergs och Andreas Staafs tankar om matchen här!