Seger - men bitter eftersmak

7 december 2013

Storm, snö och underläge i paus. Trots det lyckades Katrineholm Bandy vinna fredagens match mot Gustavsberg.

Det senaste dygnet har varit mycket händelserikt inom Katrineholm Bandy. Under fredagskvällen gästade Gustavsberg Backavallen, men det gjorde även stormen Sven.

Vinden och snön ställde till stora problem ute på banan och redan några minuter in i matchen hade stora drivor bildats på isen. Första halvlek var hemmalaget det spelförande laget, men avsluten stämde inte alls. Istället tog gästerna från Värmdö ledningen på ett frislag, deras enda heta chans i halvleken.

- Vi snackade om inför matchen att vi bara skulle gå ut och döda första halvlek. Det gick inte att spela alls, konstaterar assisterande tränare, Andreas Staaf, och fortsätter:

- Det är väl framförallt första 15-20 minuterna av andra halvlek som det går att spela skapligt. Vi ville spela av första halvlek och sätta in tryck på dem i andra, och det tycker jag vi lyckas med.

I andra halvlek var snödrivorna färre och spelet klart bättre, men det dröjde ändå fram till den 65:e minuten innan Rasmus Plan kunde kvittera på hörna. Bara minuten senare satte Mårten Andersson ledningsmålet för hemmalaget och därefter rullade det på. Samme man som inledde Katrineholms målskytte kunde tillslut avsluta detsamma med att sätta 4-1 i den 79:e minuten.

Matchen fick dock ett väldigt tråkigt avslut då Niklas "Messi" Eriksson skadade käken. Detaljerna kring skadan är ännu relativt okända, men under natten åkte Eriksson till Örebro för att opereras.

Håll utkik här på hemsidan för senaste nytt gällande skadan.

Glöm inte bort att spana in vårt egna Youtube-konto! Där hittar ni bland annat highlights från gårdagens match och intervjuer efter densamma.