Skip to content

Knapp seger mot bottenlaget

4 januari 2014

Efter att ha vunnit hemmamötet med 10-0 fick Katrineholm Bandy klart större problem med Selånger på bortaplan idag.

Den första matchen av två denna trettonhelg spelades på Gärdehov i Sundsvall under lördagseftermiddagen. Matchen kom att präglas av mycket regn och därmed ganska dålig is, men trots det var det gästerna som öppnade matchen starkast. Niklas "Messi" Eriksson satte 0-1 redan i den femte matchminuten och sju minuter senare satte Jesper Ekström tvåan. Båda dessa mål kom dessutom med en man mindre på banan.

Efter 0-2 tog Selånger timeout, men det hindrade varken Viktor Nilsson eller Magnus Stenberg från att skriva in sig i målprotokollet under de första 20 minuterna. Hemmalaget reducerade sedan till 1-4 innan "Messi" spikade halvtidssiffrorna till 1-5. Ett resultat som indikerade att matchen skulle bli en ganska behaglig resa mot två poäng.

Så blev dock inte fallet. I den andra halvleken fick Katrineholm inte mycket alls att stämma, och Selånger lyckades kriga riktigt bra på den dåliga isen. Med knappa 20 minuter kvar av matchen hade både 2-5 och 3-5 kommit. Olof Remröd tryckte sedan dit en hörna till 3-6, men Selånger skulle kämpa sig tillbaka ännu en gång. De lyckades dock bara göra 4-6 och 5-6 innan domare Ola Wållringer blåste för full tid. En seger som innebar två poäng för gästerna, men som lämnade en hel del mer att önska spelmässigt.

- Vi gör väl en ganska bra första halvlek tycker jag, och vi har en ganska trygg ledning, men så blir det lite annorlunda spel i andra halvlek på grund av att isen blir knottrig och sträv. Så det blev en riktig kämpainsats där i andra och det blev två poäng. Det får vi väl vara nöjda med, säger liberon Markus Hast.

Är det mestadels isen som gör att ni inte får spelet att stämma i andra halvlek?

- Nej, man ska väl aldrig skylla på väder och vind. Vi har väl inte haft så många matcher i år överhuvudtaget med klockren is. Det blir lite som det blir tyvärr. Vi har en trygg ledning och tror kanske att det ska studsa rätt väg, men istället får de in något konstigt mål och krigar sig kvar i matchen. Vi var väl dock aldrig riktigt oroliga för segern.

Hur gör du nu för att ladda om till morgondagens match mot Härnösand?

- Jag ska börja med att stanna och köpa tårta till grabbarna, eftersom att jag fyller år idag! Sedan blir det nog bara att ta det lugnt och se till att man kommer ut taggad i morgon och gör det enkla på banan. Då ska det nog gå bra.

Vi gratulerar givetvis Markus på 28-årsdagen och hoppas att laget kan plocka med sig två poäng även från morgondagens match.