Skip to content

Trippelt Stenberg mot HAIK

5 januari 2014

Katrineholm Bandy såg idag till att säkra helgens andra seger då Härnösand besegrades med 9-2.

Efter gårdagens knappa seger mot Selånger var det idag dags för Katrineholm Bandy att bege sig upp till Härnösand för att möta HAIK på Högslättens IP.

Till en början såg det ut som att gårdagens match satt i benen för trots stort bollinnehav lyckades gästerna inte skapa speciellt mycket heta chanser. Det blev dessutom hemmalaget som gjorde matchens första mål efter 21 minuters spel. Katrineholm lyckades inte få någon fart i spelet under hela första halvlek, men ett mål av Rasmus Plan och ett självmål(!) gjorde att man trots allt gick till pausvila i ledning.

I den andra halvleken var det ett helt nytt lag som kom ut på isen. Helt plötsligt syntes det att det var ett topplag och ett bottenlag på isen. Magnus Stenberg blev halvlekens store man med sina tre mål, men även Rasmus Plan, Niklas Eriksson, Olof Remröd och Nils Wikström lyckades sätta varsin boll under de sista 45.

- Det var en ganska jämn match. Jag tycker Härnösand spelade bra i första halvlek, men sen i andra så kliver vi upp och då orkar de inte riktigt. Det märktes väl att båda lagen hade spelat match igår, men vi är bättre tränade så därför slutar det som det gör, säger tremålsskytten Stenberg.

Hur skönt var det för din egen del att få målskyttet att lossna?

- Det var skönt att få sätta tre mål, men jag hade kunnat göra fyra då jag missade ett friläge.

Nu väntar fyra matchfria dagar innan det återigen är dags att spänna musklerna. På fredag kommer nämligen anrika Boltic på besök till Backavallen. Matchstart 19.00!