Skip to content

Boltic kommer på besök

10 januari 2014

Den senaste tiden har bjudit på mycket segrar för Katrineholm Bandy, men nu väntar ännu en tuff utmaning. Nämligen klassiska IF Boltic.

Katrineholm Bandy ångar på i toppen av Allsvenskan Norra. Med drygt halva serien spelad ligger laget på samma poäng som ledande Tillberga har dessutom inte tappat en enda poäng sedan hemmaförlusten mot just TB i mitten av november.

I kväll går det dock inte att tänka på hur bra formen är. Klasiska IF Boltic kommer nämligen på besök till Backavallen och de niofaldiga svenska mästarna kommer garanterat att göra sitt yttersta för att skaka hemmalaget. Dessutom krigar Karlstadslaget vilt för att hålla sig på rätt sida kvalstrecket i botten av tabellen.

När lagen möttes på Tingvalla i Karlstad i mitten av december så vann Katrineholm relativt komfortabelt med 6-3, men självförtroendet hos kvällens gäster lär vara på topp efter måndagens 12-2(!) seger mot Selånger. Ett Selånger som Katrineholm som bekant hade stora problem med bara två dagar tidigare.

Hemmalaget gör ett par förändringar i laget jämfört med helgens Norrlandsturné. Bland annat vilas Daniel Bodeström, till förmån för Patrik Nordh, i backlinjen och på topp är Mårten Andersson tillbaka i startelvan efter att inte ha spelat alls i norr.

Så startar Katrineholm Bandy mot IF Boltic:

                                                Mårten Andersson 

                                                  Niklas Eriksson 

                                       Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                                  Jesper Ekström 

                      Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Patrik Nordh  Nils Wikström 

                                                    Markus Hast 

                                                  Henrik Karlsson 

Avbytare: Anton Lloyd (mv), Viktor Nilsson, Linus Doktare, Magnus Stenberg.