Skip to content

Nytt backpar när revansch ska utkrävas

17 januari 2014

På lördag är det återigen dags för match för Katrineholm Bandy. En match där revansch är ett av ledorden.

Det var en kall december-kväll förra säsongen som Katrineholm Bandy senast gästade Ekvallen på Värmdö för match mot Gustavsbergs BK. En match som undertecknad hade letat sig dit för att se. En match som med all säkerhet skulle innebära två poäng. En match som under långa stunder såg ut som om en hockeymatch där gästerna spelade "5 mot 3". En match som slutade med ett brutalt uppvaknande och säsongens största bottennapp.

10-3 visade resultattavlan efter 90 minuter då. Nu, ett drygt år senare, är det dags för revansch. På lördag eftermiddag gästar Katrineholm Bandy Gustavsbergs BK på Ekvallen på Värmdö och återigen är det två poäng som ska hämtas hem.

- Ja, för fasen, där gick vi bet förra året. Vi var nog inte riktigt på tå den matchen. Vi trodde nog att det bara var att åka dit och ta två poäng ganska lätt. Det är ganska speciellt att åka dit. Det är ofta ganska mörkt och det är en rätt liten plan, så det gäller att spela riktigt smart. Det gäller att få igång benen, spela enkelt och sätta tidiga passningar, för det är väldigt trångt, säger Mårten Andersson.

Gustavsberg är i år, precis som förra året, ett lag som krigar i botten av tabellen för att undvika nedflyttning. Laget har i dagsläget fyra poäng upp till säker mark, och lika många poäng ner till direktnedflyttning. Hemmamötet den här säsongen slutade "bara" med 4-1-seger, och trots att stormen Sven hade stor del i det hela så bevisar det ändå att "Gurra" är ett lag man måste ha respekt för. De har dessutom tagit sex av sina nio poäng hemma på Ekvallen så det gäller att ge 100% för att lyckas vinna.

Värt att notera är att Partik Nordh och Daniel Bodeström för första gången i år, från start, bildar backpar. Detta på grund av att Fredrik Öjdahl saknas. En annan ändring från matchen mot Boltic senast är att Artöm Nikishov kliver in i laget, på bekostnad av Magnus Stenberg. 

Laget mot "Gurra" på lördag:

                                             Mårten Andersson

                                               Niklas Eriksson

                                     Johan Jansson  Rasmus Plan

                                               Jesper Ekström

                 Olof Remröd  Patrik Nordh  Daniel Bodeström  Nils Wikström

                                                Markus Hast

                                                Anton Lloyd

 Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Artöm Nikishov, Viktor Nilsson, Linus Doktare.