Skip to content

Chans att koppla ett järngrepp

7 februari 2014

På lördag spelar Katrineholm Bandy säsongens näst sista bortamatch, då de åker till Dalarna för att gästa IFK Rättvik.

I onsdags lyckades Katrineholm Bandy vinna den allsvenska säsongens näst sista hemmamatch, då UNIK besegrades med 6-4. På lördag är det dags för den näst sista bortamatchen, och den är mot ett lag som gav åtminstone undertecknad rejäl ångest i höstas.

För er som inte minns så tar jag det snabbt. Det regnade, regnade och sedan regnade det lite till. Då skulle "bottenlaget" IFK Rättvik avfärdas hemma på Backavallen utan några större problem, var det tänkt. Istället bränndes det mängder av målchanser, samtidigt som gästernas Markus Karlström petade in hela fyra bollar. Det slutade med en avgörande hörna som slogs in till 4-5 med matchens sista bollkontakt. 

Det var den korta tillbakablicken, nu går vi framåt! För faktum är ju att helgens match i Rättviks Arena kan betyda så otroligt mycket för hur hela den här säsongen slutar. Chansen finns att koppla ett järngrepp om kvalplatsen, för med tre poängs försprång till tabelltrean Tellus, som dock spelar två matcher i helgen, kan en seger mot Rättvik slå upp dörren till en helt avgörande duell om kvalplatsen på Backavallen nästa lördag då Tellus kommer på besök. Med andra ord: någonting annat än revanschlusta och full laddning borde inte finnas.

Startelvan mot Rättvik ser ut exakt som den gjorde mot UNIK i onsdags, vilket bland annat innebär att Henrik Karlsson fortsätter i målet efter sin strålande insats mot Uppsala-laget. På bänken görs dock två förändringar till på lördag då Viktor Nilsson och Magnus Stenberg ersätts av Artöm Nikishov och Oskar Lundgren.

Laget mot IFK Rättvik:

                                                 Mårten Andersson 

                                                   Niklas Eriksson 

                                         Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                                   Jesper Ekström 

                     Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                                     Markus Hast 

                                                   Henrik Karlsson 

Avbytare: Anton Lloyd (mv), Artöm Nikishov, Linus Doktare, Oskar Lundgren.

Glöm inte bort att ni följer matchen bäst på vår Facebook-sida! Undertecknad kommer att finnas på plats i dalaskogarna och redogöra för minsta lilla händelse på isen. Missa inte det!