Skip to content

Blytungt poängtapp mot Rättvik

8 februari 2014

Katrineholm Bandy åkte på ett blytungt poängtapp i slutsekunderna i lördagens bortamöte med IFK Rättvik.

Det var ett läge att koppla ett järngrepp om kvalplatsen för Katrineholm Bandy i lördagens bortamöte med IFK Rättvik, men i slutsekunderna förändrades allt.

Hemmalaget kopplade tidigt greppet om matchen med två hörnmål under den första halvtimman, men Katrineholm lyckades svara innan paus. På blott en minut lyckades Mårten Andersson och Oskar Lundgren sätta varsitt mål och se till att matchen var oavgjord i paus.

Den andra halvleken påminde om den första, då Rättvik gjorde två raka mål, men där gästerna åt sig ikapp. När klockan gick upp mot 90 minuter stod det dock fortfarande 4-3 till IFK, men då hände allt på en gång.

Niklas "Messi" Eriksson satte sitt andra för dagen då han kvitterade till 4-4 i den 90:e minuten och tre minuter senare satte Olof Remröd det alla trodde var det matchvinnande målet, men hemmalaget hade inte gett upp. 20 sekunder efter 4-5-målet skickade de upp en boll mot offensivt straffområde i ett sista desperat försök till kvittering. Daniel Bodeström tog ner bollen, men domaren ansåg att han gjort det med en hög klubba och blåste straff. En straff som Erik Lundin satte dit bakom Henrik Karlsson i Katrineholmsmålet med matchens sista slag.

- Det är väl en hög klubb från min sida. Det kanske inte är så mycket att snacka om. Det är klantigt av mig att ta den, säger Daniel Bodeström efter matchen, och fortsätter:

- Vi börjar båda halvlekarna dåligt. Första 20-25 minuterna i båda halvlekarna är vi inte med, varken i huvudet eller i benen. Vi pratar om att vi ska sätta fart på bollen, ha tålamod och sätta passningarna, men vi gör inte det riktigt och då vinner man inte mot något lag i den här serien.

Lördagens match var även lite extra speciell för Daniel. Han har nämligen sin familj i Rättvik och lillebror Linus spelar i IFK. "Bode" tror dock inte att det kommer bli jobbigt nästa gång han kommer hem till familjen.

- Jag tycker ändå att vi var det bättre laget sett över hela matchen. Vi orkar mer och kör ifrån dem i slutet på varje halvlek. Hade vi bara varit med från början så tror jag att vi hade vunnit ganska enkelt.

Nu väntar en veckas vila för Katrineholm innan det är dags för årets sista hemmamatch då tabelltrean IK Tellus gästar Backavallen. En match som, om Tellus inte besegrar Borlänge under söndagen, kan bli den matchen då Katrineholm säkrar en kvalplats. Oavsett så ser det ut att bli en riktigt viktig match där mycket står på spel.

- Det är bara att köra på och träna bra under veckan som kommer. Det gäller att se det som vilken match som helst, säger Bodeström.

Går det verkligen att göra det är det står så pass mycket på spel?

- Ja, för min egen del känns det rätt lugnt. Jag har varit med i några år och spelat avgörande matcher tidigare så för mig är det ingen fara. Vi har ju lite yngre killar, men där får vi som har lite mer rutin se till att stötta dem på ett bra sätt.