Skip to content

Nu ska det avgöras - Haparanda borta

21 februari 2014

Efter 21 långa, tuffa och härliga matcher återstår det nu bara en drabbning i årets Allsvenskan Norra - Haparanda borta.

Katrineholm Bandy lyckades med det nödvändiga i förra helgens möte med IK Tellus och nu har de kvalplatsen till Elitserien helt i egna händer inför morgondagens bortamöte med HaparandaTornio.

Förra helgens seger mot Tellus innebar även att morgondagens motståndare är helt avhakade från chansen att nå kvalspel, men det betyder inte att det kommer att bli någon enkel match för Katrineholms Stolthet. När lagen möttes på Backavallen i seriepremiären trampade norrlänningarna gasen i botten och gick upp till en 5-0-ledning i första halvlek, men i den andra kom dimman, och med den Katrineholms upphämtning till 5-5.

Förutsättningarna inför matchen är enkla. Om Katrineholm Bandy tar poäng så är de klara för kval till Elitserien. Om Haparanda vinner så tvingas vi lägga hoppet till IF Boltic, som i så fall måste ta poäng borta mot Tellus.

I laget görs egentligen bara en större ändring jämfört med seger mot Tellus i lördags. Det är liberon Markus Hast, matchens bäste spelare mot Tellus, som inte följer med upp till Arena Polarica. Istället åker Kristoffer Konttori med som libero.

Laget mot Haparanda:

                                             Mårten Andersson 

                                               Niklas Eriksson 

                                     Johan Jansson  Rasmus Plan 

                                               Jesper Ekström 

                Olof Remröd  Fredrik Öjdahl  Daniel Bodeström  Nils Wikström 

                                             Kristoffer Konttori 

                                                 Anton Lloyd 

Avbytare: Henrik Karlsson (mv), Patrik Nordh, Linus Doktare, Oskar Lundgren.

Matchen mot Haparandra börjar klockan 15.00 och tyvärr kommer vi inte att kunna ha någon liverapportering på vår Facebook-sida från Arena Polarica. Undertecknad kommer dock att göra sitt bästa för att få någon form av analyser därifrån under matchens gång. Live följer ni den istället bäst på Elitrapport.