Skip to content

Storseger i norr - kvalet säkrat

22 februari 2014

Det blev seger i lördagens måstematch borta mot Haparanda med hela 4-14! Resultatet innebär att Katrineholm Bandy är klara för kval till Elitserien.

Poäng var ett måste för Katrineholm Bandy i bortamötet med HaparandaTornio idag för att säkra en plats i Elitseriekvalet, men det blev mycket mer än så. Bortalaget satte gasen i botten direkt och kontrollerade den första halvleken fullständigt. Målen trillade in ett efter ett och det var framförallt Mårten Andersson och Niklas "Messi" Eriksson som visade kyla i avsluten. Efter ett hat-trick av "Messi", två av Mårten och ett mål av Linus Doktare stod det hela 0-6 i paus.

I den andra halvleken fortsatte målfesten på Arena Polarica. Hemmalaget kunde visserligen göra fyra mål i den andra halvleken, men vad gjorde väl det när gästerna gjorde åtta. Slutresultatet skrevs tillslut till 4-14.

- Vi gör en riktigt bra match. Det kanske märks att vi har mer att spela för än Haparanda, men samtidigt så är det ju inte alls som att de bara ställer ut skridskorna, konstaterar "Messi" efter matchen.

Målskyttar Katrineholm: Niklas "Messi" Eriksson x5, Mårten Andersson x3, Linus Doktare x2, Oskar Lundgren x2, Nils Wikström, Jesper Ekström.

I och med segern är alltså Katrineholm Bandy klara för kval till Elitserien. Kvalspelet inleds hemma på Backavallen på onsdag, 26/2, mot Ljusdals BK och fortsätter sedan med bortamatch mot Gais på fredag, 28/2, och hemmamatch mot Gripen på söndag, 2/3, innan serien vänder.

- Det känns riktigt positivt. Vi ska gå ut och fokusera på vårt eget spel och inte börja tänka för mycket på resultaten. Sen får vi se hur långt det räcker, säger "Messi" efter segern mot Haparanda.

För mycket mer info om kvalet - håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier under de kommande dagarna. För hela spelschemat och matchtider - klicka här!