Skip to content

Säsongens första träningsmatch står för dörren

19 september 2014

Äntligen är det dags! På söndag spelar Katrineholm Bandys A-lag säsongens första träningsmatch och det mot det nyblivna elitserielaget Tillberga.

Senast Katrineholm Bandys A-lag spelade en match blev det seger uppe i Ljusdal i Elitseriekvalet. Sedan dess har en lång försäsong avverkats, men nu är det äntligen dags igen. På söndag gästar laget Tillberga i ABB Arena och tränare Andreas Staaf vet vad han vill se i säsongens första träningsmatch.

– Vi vill ha en jävla rörelse på mycket gubbar. Det är väl en grej som vi vill se att det börjar närma sig åt det hållet som vi har tjatat om inne på rinken den senaste tiden. Vi måste få ut det på den stora isen, säger Staaf.

Tillberga har redan spelat ett antal matcher under försäsongen och Staaf säger sig inte ha några direkta resultatmål i matchen.

 

– Njae, det är svårt att säga vad vi kan vänta oss. Om jag ska vara ärlig så har jag inte tittat så mycket på hur de har gått rent resultatmässigt här under försäsongen heller. Vi ser bara fram emot att få komma ut på stor plan och få känna på det och få testa de grejer vi har tjatat om under sommaren, säger han.

Hela A-truppen åker med till Västerås förutom två skadade spelare. Det handlar om Kristoffer Konttori, som är på väg tillbaka efter att ha opererat sin skadade axel, och Artöm Nikishov, som har problem med ryggen. Avslag i ABB Arena är klockan 15.20 på söndag, 21/9.