Skip to content

Uddamålsseger mot Tillberga i säsongspremiären

21 september 2014

Katrineholm Bandy fick en smakstart på säsongen när man besegrade Tillberga med 4-3 i söndagens träningsmatch.

Det nyblivna Elitserielaget Tillberga tog visserligen ledningen med 1-0 efter mål av Andreas Hammarbäck. Men det var gästande Katrineholm som kunde gå till halvtidsledning med en 2-1-ledning efter mål av Mårten Andersson och Markus Hast.

- Vi gick ut till matchen med förutsättningarna att det var säsongspremiär på stor is. Vi har pratat mycket om hur vi ska agera både offensivt och defensivt och det var mycket som kändes bra idag, säger lagkaptenen Markus Hast.
   
Tillbergas nyförvärv från storebror VSK, Pekka Rintala, kvitterade till 2-2 tio minuter in i den andra halvleken. 

Därefter ryckte Katrineholm Bandy åt sig en tvåmålsledning sedan Niklas Eriksson och Linus Doktare nätat. Tillbergas Jesper Nywertz reducerade ledningen i matchens slutminut, men gästande Katrineholm kunde glida av isen som segrare med 4-3.

- Det är en träningsmatch och resultatet är inte det viktigaste. Vi höll dom kort och fick igång ett bra samspel, Lloyden var riktigt vass i kassen idag. Det var en bra genomkörare som gör att vi nu kan fila vidare på detaljer i spelet. Sen är det såklart alltid kul att vinna. Nu har vi tagit två elitserielag på raken, säger Markus och syftar på den avslutande kvalsegern borta mot Ljusdal förra säsongen. 

 

Tillberga Bandy – Katrineholm Bandy 3-4 (1-2)
Mål TB: Andreas Hammarbäck, Pekka Rintala, Jesper Nywertz.
Mål K: Mårten Andersson, Markus Hast, Niklas Eriksson, Linus Doktare.