Skip to content

KLART: "Messi" skriver långtidskontrakt

24 september 2014

Katrineholm Bandy är idag mycket glada att kunna meddela att skyttekungen Niklas "Messi" Eriksson har skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

Förra säsongen var Niklas "Messi" Eriksson Katrineholm Bandys klart bäste målskytt och under våren och sommaren var han ett helt klart intressant namn bland andra klubbar. Nu står det dock klart att "Messi" väljer att stanna hos Katrineholm Bandy i ytterligare tre år, tills efter säsongen 2017/18. Den största andledningen säger han är att han vill vara med hela vägen på den nya satsning klubben är mitt inne i.

– Det känns jättebra. Det är verkligen roligt. Det känns jättebra i truppen och jättebra i föreningen, så det är kul, säger Niklas Eriksson.

– Längden på kontraktet har ingen jättestor betydelse för mig, utan jag vill vara med på den här satsningen fullt ut och jag tycker att det är viktigt att skicka de signalerna till alla som följer oss. Trots att det har varit mycket skrivier om kontakt med andra klubbar så har jag alltid i första hand velat att den här satsningen ska gå vägen för oss. Det är viktigt att visa.

 

Hur har försäsongen känts hittills?

–  Det har varit den bästa jag har varit med om, lagmässigt. Alla visar ett jäkla sug och en vilja att förbättra det man behöver. Det är ett jäkla go i laget, i truppen och i ledarstaben också, så det känns som att alla är riktigt sugna på det här.

 

Vad har du själv utvecklat under försäsongen?

 

– Jag har jobbat upp en bättre fysisk standard i helhet. De senaste två åren har jag lagt väldigt stort fokus på en allsidig träning med mycket kondition, men även med styrka och sådant också.

Förlängningen av Niklas kontrakt glädjer även tränare Andreas Staaf som menar att "Messi" är en viktig del i laget på många olika sätt.

– Det är ju givetvis jättekul att han vill stanna kvar här i stan. Det är en duktig bandyspelare och han har ju varit uppvaktad från både ett och två håll, så det är kul att han har bestämt sig för att stanna, säger Staaf.

– Han tillför laget fart och fläkt med sitt spelsätt och dessutom tycker han till med sina åsikter i omklädningsrummet, vilket vi definitivt också har nytta av. Så han hjälper till på många plan.