Skip to content

Boltic nästa - "Har tagit ut saker att fokusera på"

26 september 2014

Efter succéstarten på försäsongen med segern mot Tillberga förra helgen är det nu dags för match igen. På lördag står Boltic för motståndet i Örebro.

Katrineholm Bandy vann säsongens första träningsmatch förra helgen mot Elitserielaget Tillberga, men en gång är ingen gång och nu är det dags för ny match. Under lördagen åker laget till Örebro för att möta klassiska Boltic. Ett motstånd som tränare Andreas Staaf tror har blivit bättre sedan vi ställdes mot dem i serien förra säsongen.

– De har ju fått in lite folk, lite hemvändare och liknande så jag tror att de är lite starkare i år än vad de var förra året, säger han, men poängterar att fokus ligger på det egna spelet.

 

– Vi hade teori med spelarna i måndags och gick igenom vad vi gjorde bra och mindre bra mot Tillberga, så vi har väl en rätt så samlad bild av vad vi behöver börja jobba på redan nu. Vi har tagit ut tre-fyra grejer som vi ska lägga fokus på till den här helgen nu då, både offensivt och defensiv.

Kan du nämna några av de sakerna?

 

– Ja, bland annat positionsspelet i defensiven var vi väl inte helt tillfreds med sist, men samtidigt så har vi ju en ny uppställning så i det fallet kanske man inte kan klaga så mycket eftersom det var första matchen. Det gick väl ändå över förväntan om man ser det så.

 

– Sedan vill vi även få inte lite mer av det rörelsemönstret vi vill ha. Det var lite lite av det senast tycker vi i åkningar, fart och aktivitet där ute. Vi ska försöka styra upp det lite mer, för det blir lätt så första matchen att folk blir så jävla iviriga när de får bollen så att det blir lätt fem gubbar på samma fläck. Det är helt enkelt lite positionsspel i det offensiva också.

 

Laget som åker till Örebro för att möta Boltic är exakt detsamma som slog Tillberga i söndags och den enda ändringen som görs är att Henrik Karlsson kliver in i målet istället för Anton Lloyd. Det innebär att de enda spelarna som inte följer med är skadade Kristoffer Konttori och Artöm Nikishov.

– "Kotten" har varit iväg idag (läs; torsdag) och fått positiva besked från läkaren gällande hans axel. Artöm har också varit iväg, men han ska tillbaka för lite röntgen och grejer. De vet inte riktigt vad felet är, så vi får avvakta och se vad det leder till, säger Andreas Staaf.

 

Matchen mot Boltic börjar 14.30 i Behrn Arena på lördag.