Skip to content

Skadan allvarlig - "Remmens" karriär över

17 oktober 2014

Katrineholm Bandy tvingas tyvärr meddela att karriären är över för A-lagets vänsterhalv Olof Remröd. Det är en knäskada som sätter stopp för spel i år och som har fått honom att fatta beslutet.

Katrineholm Bandy tvingas idag, fredag, komma med tråkiga nyheter. Det blir inget mer bandyspelande för A-lagets vänsterhalv Olof Remröd. 26-åringen fattade beslutet att lägga skridskorna på hyllan efter att ha drabbats av en allvarlig knäskada i träningsmatchen mot Gustavsberg.

– Det var i början av matchen som jag skulle dribbla av en motståndare och när jag hade sträckt ben så kom han och körde på mig när benet "satt fast" liksom. Jag visste inte hur allvarligt det var då, men jag avbröt matchen för säkerhets skull, säger "Remmen".

– Jag trodde väl inte att det var så allvarligt då som det visade sig vara, för det gjorde inte jätteont då.

Remröd stod över matchen mot Derby förra helgen i väntan på magnetröntgen i Stockholm i veckan och under torsdagen fick han beskedet att det inre ledbandet i knät är nästintill av.

– Det visade sig att det inte var mycket kvar av det inre ledbandet plus att de upptäckte en gammal skada på en annan sena i knät som jag tydligen haft sedan tidigare, säger Olof, som nu hoppas på operation inom kort.

– Ja, det är väl det vi försöker få till nu för att få ordning på ledbandet. Sedan blir det ju rehab-träning på det, så den här säsongen skulle jag inte ha hunnit tillbaka till oavsett.

Skadan innebär nu alltså också att Remröd väljer att avsluta karriären helt. Detta efter att ha varit med i A-laget sedan klubben grundades och dessutom spelat för både KSK och Värmbol innan det.

– Jag har fattat det här beslutet med tanke på alla tidigare skadeproblem också. Av de senaste sju säsongerna så är det väl egentligen bara förra säsongen som gick smärtfri. Så bandykarriären är över nu. Det är ett beslut som jag kände att jag var tvungen att ta på grund av alla tidigare skador, mediciner och annat som har hänt. Jag vill kunna fungera som människa i framtiden också, säger Olof.

 

Magnus Rostedt, i Katrineholm Bandys sportgrupp, säger att han lider mycket med Olof och att klubben nu kommer göra allt för att hjälpa honom.

– Det viktigaste nu är att se till att Olof får komma till operation och få sitt knä tillfixat så fort som möjligt för att sedan kunna påbörja rehabiliteringen, säger han och tillägger sedan kring det rent sportsliga:

– Vi kommer inte att leta efter någon ersättare till honom utanför klubben utan vi kommer att använda oss av de spelare som redan finns.

Katrineholm Bandy tackar Olof Remröd för många fina insatser på isen genom åren och önskar honom ett stort lycka till i framtiden och ett snabbt tillfrisknande.