Skip to content

Förlust mot Tellus - "Kommer aldrig in i det"

18 oktober 2014

Katrineholm Bandy åkte under lördagen på en tung förlust i Västerås mot seriekonkurrenten IK Tellus. Slutresulatet skrev tillslut till 4-5 (2-5).

Efter en lång segerrad under försäsongen tog det idag stopp för Katrineholm Bandy. I ABB Arena i Västerås blev seriekonkurrenterna IK Tellus för svåra och paussiffrorna 5-2 blev tillslut ett för stort avstånd att hämta in. 5-4 slutade matchen och tvåmålskytten Niklas "Messi" Eriksson var allt annat än nöjda med sin och lagets insats efteråt.

– Vi börjar riktigt dåligt och sedan känns det som att vi aldrig kommer in i det. De spelar på ett speciellt sätt och vi var väl inte riktigt med på det. Vi hamnar i för enkla val och kommer inte riktigt framåt. Vi kommer inte in i vårt eget spel och det blev aldrig riktigt bra, säger han.

Överraskades ni av deras sätt att spela?

– Ja, lite överraskade blev vi. Vi var nog lite för avslappnade i början och tänkte oss inte för riktigt, men i andra halvlek går vi väl ut och kämpar och försöker i alla fall. Även fast vi inte är nöjda eller får till det så är det ju bättre i andra.

– Det vi får ta med oss från det här är ju att vi måste vara där och ge 100 i varje situation. Vi kan inte gå in med någon halvdan inställning. Då vinner vi inte ens mot Tellus, utan vi måste gå in i varje match som om det vore en kvalmatch.

Övriga målskyttar för Katrineholm Bandy var Rasmus Plan och Jesper Ekström.

Nästa match för A-laget är nästa söndag då det även är säsongspremiär för A-laget hemma på Backavallen. Jönköping kommer på besök, så ta chansen att komma ner och se stadens stolthet på hemmaisen för första gången i år!