Skip to content

Avsluten förstörde segerchanserna - "Som ett pojklag"

31 oktober 2014

Katrineholm Bandy inledde Allsvenska Supercupen i Trollhättan med ett riktigt bittert kryss mot Lidköpings AIK.

Allsvenska Supercupen är igång, men när matchen mot Lidköpings AIK startade så såg Katrineholm Bandys grabbar fortfarande ut att vara kvar på hotellet. 0-2 efter drygt tre minuter och en riktig kalldusch var ett faktum.

Därefter vaknade dock grabbarna sakta men säkert och ju längre matchen gick desto mer tillbakapressade blev LAIK. Målen ville dock inte in för Katrineholm, som trots massor av målchanser inte lyckades spräcka nollan i den första halvleken.

– Vi avslutar som ett pojklag, säger lagkaptenen Markus Hast.

I den andra halvleken blev målchanserna ännu fler för Katrineholm, men det skulle dröja till matchens 55:e minut innan Linus Doktare drog på ett skott utifrån som letade sig in i mål.

Pressen var stundtals enorm mot LAIK-målet, men avsluten fortsatte att vara riktigt svaga, Tillslut kunde dock Niklas "Messi" Eriksson rädda en välbehövlig poäng och fastställa slutresultatet till 2-2. En viktig poäng, men ett resultat i klar underkant sett till prestationen på isen.

– Vi skapar enormt mycket chanser i både första och andra halvlek. Vi gör faktiskt mycket bra saker, men vi avslutar som ett pojklag, säger Markus Hast efter matchen.

Lyssna på hela intervjun med Markus Hast HÄR!

Nästa match för Katrineholm Bandy är redan senare idag då Örebro står för motståndet. Avslag 18.00!