Skip to content

Genrep mot Nässjö - "En bra värdemätare"

7 november 2014

Seriestarten står för dörren och under lördagen är det dags för Katrineholm Bandys sista test inför säsongen. Detta då Nässjö IF gästar Backavallen.

Förra helgens Allsvenska Supercup blev en bra värdemätare för Katrineholm Bandys A-lag som nu siktar på att ta med sig de positiva delarna och justera det negativa. Detta testas först och främst i lördagens genrep inför seriestarten mot det tippade topplaget från Allsvenskan Södra, Nässjö IF.

– I det stora hela så tycker vi att vi åkte ner och gjorde en jäkligt bra cup, så det är väl bara att fortsätta i den andan. Vi ska finslipa lite saker och fortsätta att ha skärpa i avsluten, samtidigt som vi var väldigt nöjda med vår defensiv förra helgen, säger tränaren Andreas Staaf och fortsätter:

– Nässjö har fått in lite namnkunnig folk, så jag tror att det blir en bra värdemätare och en bra match.

En av de mer namnkunniga spelarna i Nässjö, åtminstone med Katrineholmsögon sett, är veteranen Fredrik Rinaldo. Den KSK-fostrade 41-åringen lämnade staden redan 1992 och har sedan dess spelat många år i Elitserien och även varit proffs i Ryssland.

– Jag ser det väl som vilken match som helst egentligen. Det är så länge sedan jag spelade i Katrineholm så jag känner ju ingen i laget längre eller sådär, men sedan är det klart att det ska bli kul att komma hem till stan igen, säger Rinaldo inför matchen och fortsätter:

– Vi vill ju fortsätta på det vi gjorde förra året. Vi tog oss till kval då och vi tycker väl att vi har lag för att vara med och kriga om en kvalplats i år med. Nu vet jag inte jättemycket om Katrineholm som lag i år, men senast jag mötte dem så var de fysiska och tuffa att möta, så det får vi nog räkna med. Sedan hoppas vi givetvis på bra is. Det vore underbart med bra förhållanden. Vi är ett spelande jag och det är säkert Katrineholm med så det kan bli en rolig match.

Katrineholms lag till lördagens match är exakt detsamma som spelade den sista matchen i förra helgens Supercup. Det innebär att Anton Lloyd vaktar målet och att Robin Hellqvist och Victor Nilsson står över matchen. Avslag 15.00! Vi ses på "Vallen"!