Skip to content

Äntligen seriepremiär - "Det vi längtat efter"

11 november 2014

Efter en lång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär i Allsvenskan Norra och Katrineholm Bandy gästar nykomlingarna Köpings IS.

Det har nu gått cirka åtta månader sedan Katrineholm Bandy senaste spelade en tävlingsmatch. Då blev det seger på Ljusdals IP i kvalet till Elitserien, men nu är det dags för en ny spännande säsong och under onsdagen gästar vårt röd-blåa lag nykomlingarna Köpings IS på Kristinelunds Sportfält.

– Det ska bli otroligt skönt att komma igång. Det är det här vi har längtat efter, att dra igång med serien, säger tränare Andreas Staaf under tisdagen.

Laget genrepade hemma på Backavallen i lördags och då besegrades kvalificerat motstånd i form av Nässjö med hela 7-2. En insats som tränare Staaf är nöjd med och som han tar med sig mycket ifrån.

– Det var ett bra genrep i lördags, det kan man väl lugnt säga. Det är det vi ska kopiera nu så att säga. Defensivt är det egentligen bara mindre grejer att jobba på tycker vi eftersom att vi fick så himla bra pejl på Nässjö i lördags. Offsivt finns det väl fler saker att titta på, men det viktiga är att vi får till samma defensiv. Det är det som bär frukt även i offensiven och skapar de mål vi gjorde i lördags.

Under tisdagseftermiddagen löd rapporterna att laget till onsdagens match ser ut att bli exakt detsamma som besegrade Nässjö.

– Det är ett annat lag vi möter i morgon och vi kommer att behöva ha en lite annan matchplan tror vi, men sett till truppen så kommer vi att köra vidare på det vinnande konceptet. Vi kommer nog inte att göra några förändringar, säger Staaf.

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar på supporterbussen till Köping i morgon, så om du känner för att uppleva årets första seriematch på plats för blott 160 :-, inklusive matchbiljett, så maila martin.gustafsson@kvbs.se eller ring på 073-7161976 så snart som möjligt! Först till kvarn gäller!