Skip to content

Premiärsegern satt långt inne - "Blandade känslor"

12 november 2014

Det blev tillslut seger för Katrineholm Bandy i säsongspremiären borta mot Köping med 4-2, men spelmässigt satt det riktigt långt inne.

Katrineholm Bandys A-lag åkte till Köping under onsdagen fyllda av självförtroende efter helgens fina genrep mot Nässjö, men när matchen på "Krillan" väl var igång såg det självförtroendet ut att vara som bortblåst.

Spelet hackade, tempot saknades och varken passningarna eller avsluten satt där de skulle. I den elfte minuten lyckades dock Johan Jansson sätta säsongens första mål och efter dryga halvtimman ökade Oskar Lundgren på till 2-0. Ett bra resultat att ta med sig in i paus sett till spelet, om det nu hade stått sig. Istället reducerade Köpings David Eriksson till 2-1 i halvlekens sista minut och tog hemmalaget in i matchen.

– Vi kommer inte upp i det tempo och den intensiteten vi vill hålla. Jag vet inte riktigt vad det beror på. De kämpar och sliter, men om vi kan dra upp tempot så får de tufft, säger premiärmålskytten Johan Jansson.

I den andra halvleken inleddes dock inte bättre än den första slutade och redan efter fyra minuter kunder Robin Westergren kvittera för hemmalaget.

Matchen utvecklade sig till en riktig nagelbitare och Katrineholm lyckades knappt göra någonting av hela tolv hörnor. I den 60:e minuten kom dock anledningen till formuleringen "knappt". På en vänsterhörna gled Niklas "Messi" Eriksson fram och dunkade upp 3-2 i nättaket bakom en för kvällen strålande KIS-målvakt.

Matchens sista halvtimma blev en kamp för ära och heder och först med sex minuter kvar kunde de många bortasupportrarna andas ut. Då satte nämligen Nils Wikström spiken i kistan, 4-2, efter en fin dribblingsräd.

– Det är blandade känslor just nu. Vi kommer inte upp i den nivån där vi vill vara, men samtidigt så är det ju skönt att få med sig två poäng. Det är ett styrkebesked. Vi kommer inte att vara nöjda när vi summerar det här, men det är en styrka att vi får med oss poängen trots att vi inte spelar bra, säger tränare Andreas Staaf.