Skip to content

Hemmapremiär mot moderklubben för Bodeström - som har scoutat

14 november 2014

Äntligen är det dags för hemmapremiär i Allsvenskan Norra 2014/15 och under fredagskvällen kommer IFK Rättvik på besök. Ett motstånd som Katrineholms egen Daniel Bodeström har bra koll på. Det är nämligen hans moderklubb.

En sen lördagseftermiddag i början av februari i år satt undertecknad bredvid en nedstämd och besviken Daniel Bodeström på en bänk utanför bortalagets omklädningsrum i Rättvik Arena och pratade om en nyss avslutad match där Rättvik hade kvitterat med matchens sista slag efter att hemmasonen Bodeström dragit på sig en straff för hög klubba.

– Det är väl en hög klubb från min sida. Det kanske inte är så mycket att snacka om. Det är klantigt av mig att ta den, sade Katrineholms-försvaren besviket då.

IFK har visat sig vara en svårt nöt att knäcka för Katrineholm Bandy och inför kvällens hemmapremiär på Backavallen så erkänner till och med "Bode", som känner många i Rättviks lag där bland annat hans egen lillebror spelar, att han inte hittar någon logisk förklaring till varför det blivit så.

– Jag vet faktiskt inte. Det är nästan lite "Gustavsberg-borta-syndromet", säger Bodeström och skrattar åt den nyupptäckta sjukdomen innan han fortsätter berätta vad han vet om dagens Rättvik:

–  Brorsan (Linus reds. anm.) är ju kvar där och sedan är det väl kanske fyra spelare som jag har spelat med. De har mycket nytt till den här säsongen och en ganska stor spelaromsättning. De har väl bland annat fått in några norrmän, varav en väl spelade med Ljusdal tidigare (Mattias Stavis reds. anm.).

Har du scoutat lite genom att ringa till Linus och kolla läget?

– Nej, men jag snackade med farsan igår (onsdag). Han hade sett deras premiärmatch (förlust hemma mot Västanfors med 4-6) och han konstaterade att de hade svårt att få in bollen i mål. Sedan gjorde Västanfors mål och då sjönk Rättvik lägre och lägre, så kan vi bara lyckas hålla dem på utsidan och inte släppa in några mål så tror jag nog att vi kan få de rätt så frustrerade och osäkra.

Laget till kvällens hemmapremiär är detsamma som besegrade Köping med 4-2 i onsdags, men med den förändringen att Henrik Karlsson kommer in i målet istället för Anton Lloyd.

Avslag 19.00 och glöm inte att ta med er medlemskortet och passa på att inviga vårt alldeles nya Bandytält på stenläktaren där det serveras mat och dryck! Alla till "Vallen"!