Skip to content

Storseger i hemmapremiären - två fyramålsskyttar

14 november 2014

Katrineholm Bandy inledde säsongens hemmaspel på Backavallen på bästa tänkbara sätt. Det blev nämligen seger med hela 10-4 i fredagens hemmapremiär mot IFK Rättvik.

Efter bortasegern mot Köping i onsdags siktade Katrineholm Bandy under fredagskvällen på att ta säsongens första hemmaseger då IFK Rättvik gästade Backavallen. Och planerna genomfördes på ett mycket imponerande vis.

Redan i matchens nionde minut satte Linus Doktare matchens första mål för hemmalaget och därefter rullade det på. Niklas Eriksson presenterade sig för första gången efter tolv minuter med sitt 2-0-mål, men de 369 betalande åskådarna skulle få se mycket mer av honom innan matchen var slut.

I den 25:e minuten satte Mårten Andersson en straff till 3-0, i den 41:a dunkade samme man in 4-1 på hörna och i halvlekens sista minut fastställde han halvtidsresultatet till 5-2. En halvlek som hemmalaget totalt sett kontrollerade med en stark defensiv och ett rakt anfallsspel med mycket bollar i djupled.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Niklas "Messi" Eriksson fick sätta sitt andra för kvällen, men innan dess hade även Nils Wikström gjort mål så "Messis" mål innebar 7-2.

Mårten och "Messi" hade totalt sett stor show under 90 minuter och efter 8-3 av Niklas, 9-4 av Mårten och 10-4 av Niklas så blåste domaren av matchen. Två fyramålsskyttar. Två inspelade poäng. En mycket skön hemmaseger där resultatet imponerar stort eftersom det i ärlighetens namn fanns mer att ta av spelmässigt.