Skip to content

Nu ska spöket bort - "Bara att glömma det"

20 november 2014

Det är dags för Katrineholm Bandy att bli Ghostbusters. Under fredagen ska nämligen spöket Gustavsberg borta raderas ut för gott efter att det blivit förlust de två senaste säsongerna.

Ekvallen, Gustavsberg. En mysig liten arena insprängd precis brevid ett berg ute på Värmdö öster om Stockholm, men även en arena där Katrineholm Bandy har haft stora problem de senaste åren.. I fjol blev det förlust med 7-4 och året innan det med hela 10-3.

– Jag vet inte varför det blivit så. Det är det där berget som det sitter onda andar i och kastar in bollarna i mål, sade mittfältaren Jesper Ekström i Katrineholm Bandys podcast inför säsongen.

Under fredagen är det dags för årets match på Ekvallen och nu är det dags att jaga bort "Gustavsberg borta-spöket" en gång för alla. Efter att ha vunnit de två inledande matcherna i serien och toppar tabellen så tror laget på sitt spel och menar att det är bara där fokus finns inför matchen.

– Vi ska upp och spela vårt spel. Det är ett nytt lag som åker upp och spelar i år, sade tränaren Fredrik Plan efter förra veckans seger hemma mot IFK Rättvik om det kommande mötet med Gustavsberg innan han avslutade med att skicka en liten passning till undertecknad:

– Sedan hoppas jag att media inte tjatar om det här "Gustavsbergsspöket" utan det glömmer vi bort bara.

Ledsen Fredrik men det var svårt att undvika elefanten i rummet.

Gustavsberg har precis lyckats få is på Ekvallen och laget har hittills bara spelat en match i Allsvenskan. I den blev det förlust borta mot nykomlingarna Västanfors och när KB mötte "Gurra" i Örebro under försäsongen så vann våra grabbar klart med 10-4.

Grabbarna som ska bärga säsongens tredje raka seger under fredagskvällen är samma som spelade senast. När KB Media var i kontakt med A-lagsledningen under torsdagseftermiddagen hade de dock ännu inte bestämt sig om det blir Henrik Karlsson eller Anton Lloyd som kommer att vakta kassen. Det lär vi bli varse under fredagen.

Matchen följer ni som vanligt minut-för-minut på Twitter under hashtaggen #KBLive. Avslag 19.00! Mot seger!