Skip to content

Spöket bortjagat - seger i Gustavsberg

21 november 2014

Årets tuffaste bortamatch, åtminstone sett till resultaten de senaste åren, slutade med seger. Katrineholm Bandy krossade nämligen Gustavsberg på Ekvallen med hela 8-1.

Förlust två år i rad och en riktig mardrömsarena, men under fredagskvällen jagade Katrineholm Bandy bort spöket på Ekvallen och besegrade Gustavsberg med hela 8-1.

Gästerna fick en kanonstart på matchen och redan efter knappt tre minuter hade Niklas "Messi" Eriksson satt 1-0 på en hörnretur och innan klockan slog 10.00 så hade Mårten Andersson tagit till vara på ännu en hörna och gjort 2-0.

Halvleken rullade sedan på och KB kontrollerade spelet fullständigt på den knottriga isen. 3-0 och 4-0 hann även de komma innan paus av Rasmus Plan och Oskar Lundgren.

– Redan när vi klev ur bussen hade vi bestämt oss för att vi ska vinna det här. Det kände jättebra hela tiden, säger målskytten Lundgren.

Gustavsberg skapade inte mycket mer målchanser i den andra halvleken, men efter 57 minuters spel hittade de trots allt in med en reducering. Det hjälpte dock inte hemmalaget nämnvärt.

Mårten Andersson satte en straff till 5-1 efter 70 minuter och i samma minut serverade Markus Skoog Linus Doktare til 6-1. Matchen avslutades sedan med två mål av Nisse Wikström och slutresultatet kunde skrivas till 8-1.

– Det känns riktigt skönt att vinna här efter några förluster tidigare. Det var skönt att få in ett tidigt mål. Det kändes som att det lossnade lite då, säger tremålsskytten Mårten Andersson efter matchen.