Skip to content

Värdemätare i Uppsala - "En tuff match"

28 november 2014

Efter en lysande start på säsongen med tre raka segrar väntar nu en riktig värdemätare för Katrineholm Bandy då de gästar det förväntade topplaget UNIK under fredagskvällen.

Tre raka segrar och serieledning är väl i det närmaste den bästa säsongsstarten man kan önska sig och just det är faktum för Katrineholm Bandy efter tre omgångar av Allsvenskan Norra. Till helgen väntar dock inte bara en, utan två riktiga värdemätare. Detta i form av UNIK borta under fredagen och IK Tellus hemma på söndag.

Under fredagen reser laget till Uppsala och RELITA Hallen för att möta UNIK, eller Uppsala-Näs IK. En motståndare som klarade sig fint som nykomlingar i fjol och som i år tros kunna vara med och slåss i toppen av tabellen. KB-spelarna kommer dock dit fyllda av självförtroende.

– Det har känts riktigt bra nu med tre starka vinster i början och vi har väl kommit in i det här perfekt skulle jag säga. Det känns riktigt bra, säger högerhalven Rasmus Plan inför matchen.

– Det känns som att UNIK har en bättre trupp än tidigare och att det kommer att bli en tuff match. Det var en jämn match i RELITA förra säsongen också så det kommer att bli tufft, men vi har riktigt bra självförtroende, fortsätter han.

UNIK har inledde säsongen med en förlust borta mot Falu BS, men efter det har laget tagit tre raka segrar och återfinns precis bakom Katrineholm i tabellen, på en andra plats, inför fredagens drabbning.

Katrineholm Bandy åker till Uppsala med samma lag som slog Gustavsberg på bortaplan förra veckan bortsett från en ändring. Mittfältaren Johan Jansson saknas i truppen på grund av sjukdom och Robin Hellqvist kommer in i hans ställe. 

– Det är två riktigt bra fajter nu i helgen så nu ska vi se till att vinna dem så kommer vi att ha en riktigt bra känsla inför fortsättningen, säger Rasmus Plan.