Skip to content

Tellus gästar "Vallen" - "Måste vara mer på tå"

30 november 2014

Efter fredagens kryss i Uppsala mot UNIK är det nu redan dags för Katrineholm Bandys A-lag att beträda isen igen. Denna gången hemma på Backavallen mot en annan toppkonkurrent, IK Tellus.

Fredagens kryss borta mot förmodade topplaget UNIK lämnade både en del positiva besked och en hel del mer att önska. Föredelen är dock att killarna får chansen att rätta till de sistnämnda sakerna redan under söndagen, då IK Tellus gästar Backavallen.

– Vi tar med oss första halvlek i alla fall, skulle jag säga. Mycket rörelse, vi hittar upp bakom deras första styrning och vi har riktigt bra fart i allt vi gör. Det är väl det vi ska ta med oss, sade poängräddaren Jesper Ekström efter fredagens match.

Vad tror du att det blir för typ av match mot Tellus?

– Jag tror att det blir en lite likadan match. De är ganska duktiga de också och har mycket fart. Och snurr. Mer snurr på bollen än de här (UNIK) tror jag, så det gäller att vi är lite mer på tå.

Tellus slutade trea i Allsvenskan Norra i fjol efter att ha spelats bort från kvalplatsen i den näst sista omgången, på Backavallen, mot Katrineholm Bandy. Då hette lagets store stjärna Lukas Persson, men nu när han flyttat till IFK Kungälv och Elitserien har han ersatts med IK Sirius bäste målskytt förra säsongen, Klas Nordström. En stjärnvärvning som svarat för imponerande elva mål på fyra matcher hittills och som det gäller att se upp med. Tellus som lag har vunnit två av de fyra matcher och dessutom släppt in minst antal mål av alla lag i serien inför söndagens drabbning.

– Vi måste bli lite effektivare i avsluten och få dit de bollar och de lägen vi får, konstaterade tränare Andreas Staaf var nyckeln till Tellus-matchen efter fredagens match.

Truppen till söndagens match ser exakt likadan ut som den som åkte till Uppsala i fredags, men i startelvan görs den ändringen att Henrik Karlsson får chansen i målet istället för Anton Lloyd.

Avslag 15.00 - och glöm inte att ta med er medlemskortet och titta in i Bandytältet innan matchen! Där kan ni ta någonting att dricka och bland annat ladda upp med tränarintervjuer! Alla till Vallen!