Skip to content

Säsongen över för Nikishov

3 december 2014

Det har ännu inte blivit något spel den här säsongen för Katrineholm Bandys Artöm Nikishov och nu står det klart att det inte kommer att bli det framöver heller. Detta på grund av en ryggskada.

Artöm Nikishov slog sig in i Katrineholm Bandys A-lag i fjol efter ett par år med juniorbandy i Vetlanda och inför den här säsongen var 20-åringen en av de spelare som många var nyfikna på att se utvecklingen hos.

Nu står det dock klart att det inte blir något spel alls för Artöm i vinter.

– Jag fick en smäll 2008, men ingen skada hittades och jag friskförklarades. I augusti i år fick jag en ny smäll och nu står det klart att jag har en kotförskjutning på en centimeter och en fraktur på höger kotbåge så det kommer att bli steloperation. Förhoppningsvis i slutet av januari, säger Nikishov.

Hur känns det att ha fått veta, samtidigt som du nu missar hela säsongen?

 – Det känns ju jävligt tråkigt att missa säsongen, men samtidigt har jag suttit och väntat så pass länge nu så på ett sätt är det skönt att få veta. Sedan är det givetvis tråkigt att det krävs operation, men jag ser ingen annan utväg. 

 

Hur ser chanserna ut att komma tillbaka till bandyn efter operationen?

– Det ska nog inte vara några problem enligt läkarna. Det är ju en steloperation det blir och jag klarade mig på bara de två sista kotorna, så om rehabiliteringen går som den ska så ska jag inte få några men.

Katrineholm Bandy önskar Artöm Nikishov all lycka i sin rehabilitering.