Skip to content

Mittfältsduo saknas mot Skutskär

5 december 2014

Katrineholm Bandy tvingas klara sig utan två rutinerade herrar i lördagens bortamöte med Skutskär. Detta då varken Johan Jansson och Markus Skoog finns med i matchtruppen.

De två matcherna förra helgen slutade med tre av fyra möjliga poäng för Katrineholm Bandy och söndagens seger mot Tellus satt långt inne. Till lördagens bortamöte med nykomlingarna Skutskär hoppas därför laget få fart på det egna spelet igen.

– Vi måste snäppa upp oss ett par snäpp från sist. Vi vinner med 6-3, men ändå är vi inte helt nöjda med hur vi genomför det så att säga, säger tränare Andreas Staaf inför mötet med Skutskär.

Laget tvingas dock klara sig utan två ruterinade spelare på mittfältet. Johan Jansson saknas alltjämt på grund av sjukdom och inte heller Markus Skoog följer med till Skutskärs IP. Frånfall som innebär att Jesper Ekström får två nya lekkamrater på defensivt mittfält i form av Robin Hellqvist och Viktor Nilsson. Något han dock inte tror kommer att påverka nämnvärt.

– För min del ändrar det ingenting. För lagets del så tappar vi ju Johans passningsspel och Mackes kämpaglöd, men samtidigt så får vi in två riktigt bra killar som kan göra detsamma - lika bra, säger Ekström.

Vad tror du att det blir för typ av match mot Skutskär?

– Vad vi har hört så lutar det väl åt att de kommer att backa hem en hel del, så för vår del så gäller det at ha mycket tålamod och försöka att nöta ut dem istället för att bara gå framåt.

Ni har haft lite problem under hösten med lag som sjunker lågt. Hur ska ni göra för att inte hamna där igen?

– Nyckeln är att göra mål, skrattar Jesper och fortsätter:

– Vi har pratat mycket om att dra isär dem i sidled innan läget kommer för att få dem att jobba i sitt eget straffområde. Så det är väl en bra tanke. Sedan måste vi ju göra mål på de lägen vi får.

Avslag på Skutskärs IP är 15.00 på lördag och ni följer som vanligt bortamatcherna bäst via vår liverapportering på Twitter under #KBLive!