Skip to content

Effektiviteten glänste i Skutskär - "Alltid positivt"

6 december 2014

Katrineholm Bandy är fortfarande obesegrade i Allsvenskan Norra. Detta efter en stark 10-4-seger borta mot Skutskär.

Under lördagen var det dags för en av säsongens längsta bortaresor för Katrineholm Bandy då Skutskär gästades. Ett möte med en nykomling som visade sig inte ha speciellt mycket att sätta emot.

Hemmalaget inledde dock matchen piggt och det var omställningarna som fick tala för gästerna. Nils Wikström var glödhet offensivt och satte ett äkta hat-trick fram till 3-0 innan klockan ens hade nått 18 minuter.

Linus Doktare avslutade målskyttet i den första halvleken till 4-0. En halvlek som gästerna växte in i mer och mer och tillslut kontrollerade fullständigt. Skutskärs egentliga målchans kom på straff, men den straffen stoppade målvakten Henrik Karlsson på ett förtjänstfullt sätt.

– Det var väl inte en jättebra straff. Det var en isare nästan mitt på som fastnade under skridskon på mig, men det var skönt. Det var viktigt att hålla nollan där i första halvlek, säger Karlsson.

Den andra halvleken inleddes precis som den första, nämligen med att Nils Wikström hittade nätet. Hans fjärde för dagen innebar 5-0, men därefter började spelet hacka.

Skutskär fick in två mål och spelmässigt såg gästerna stundtals darriga ut defensivt och hade svårt att få kontroll på bollen. Målmässigt rullade det dock på och efter att Niklas "Messi" Eriksson gjort 6-2 så kunder Robin Hellqvist sätta sitt första allsvenska mål i karriären fram till 7-2.

– Det uppstod en situation där framför straffområdet och så smällde jag dit den bara, säger Hellqvist.

Efter mål av, i tur och ordning, Mårten Andersson, Oskar Lundgren och Markus Hast kunde slutresultatet tillslut skrivas till 10-4. En stabil storseger trots att spelet stundtals inte riktigt fungerade som tänkt.

– En stabil och bra första halvlek där vi startar piggt och får mål ganska så tidigt. Sedan tycker jag väl att det blir lite mer svängig bandy i andra, som vi kanske inte vill ha riktigt, säger tränare Anders Heurlén efter matchen.

Tyvärr ingen kamera med till Skutskär idag, men nedan kan ni lyssna på intervjuer med Robin Hellqvist, Henrik Karlsson och Anders Heurlén efter matchen!