Summering v 49 - "En riktig kämpainsats"

9 december 2014

Katrineholm Bandy drar härmed igång ett segment ni kommer att kunna se varje vecka under säsongen. En summering av alla föreningens lags insatser den gångna veckan.

A-laget ångar på och är fortsatt obesegrade i Allsvenskan Norra, men det här segmentet är inte menat att fokusera på dem. Istället kommer vi här att, varje vecka, fokusera på föreningens övriga lag och deras insatser den gångna helgen.

Under lördagen tog P12 emot Västerås SK hemma på Backavallen och det resulterade i en riktig målfest. Hemmalaget vann med hela 12-0 och bland målskyttarna stack Melker Lindgren och Gustaf Doktare ut med sina sex, respektive fyra mål!

Samma motstånd, fast på bortaplan, hade både P16 B och P18 under lördagen. Där gick det bäst för P16 B, som vann sin match med 8-4 medan P18 förlorade med samma siffror.

– Våra killar fick redan under de första minuterna en ledning med 3-0, men tappade sedan lite framåt på grund av fyra utvisningar. I halvtid var det tydligt att vi skulle hålla oss borta från det grinig spelet och koncentrera oss på det som vi kunde påverka. Det gav helt klart resultat och målen började trilla in igen. Med flertalet spelare frånvarande och tre stycken som precis innan match spelat med P18, var det en riktig kämpainsats. Stort tack till alla och speciellt till de förstärkande U99 spelarna, säger tränaren Martin Bovellan om P16 B-matchen.

Under söndagen gick matchandet vidare och då var det dags för U-laget att spela hemma på Backavallen. U-laget ledde i paus mot Åtvidaberg, men tappade i andra halvlek. Det slutade dock med lite glädje då Viktor Gogman smällde in kvitteringen till 4-4 på hörna med matchens sista slag.

Glada miner var det även i Örebro då P16 lyckades tvåla dit ÖSK med 8-3. Detta efter att ha legat under med 2-1 i paus. I den andra halvleken höjde sig dock laget och efter bland annat tre mål av Hugo Klarén i den andra halvleken kunder segern säkras.

Nu blickar vi framåt mot matcherna i helgen då nästan alla våra lag spelar hemma på Backavallen! Spelschemat hittar ni HÄR! Kom ner och titta!