Skip to content

"Fläkten" gästar Backavallen - "Ingen lätt match"

10 december 2014

Dubbla hemmamatcher i veckan för Katrineholm Bandys A-lag och först ut är mötet med klassiska Västanfors IF, som är tillbaka i Allsvenskan till i år, under onsdagen. En match som förväntas bli allt annat än enkel.

De obesegrade serieledarna Katrineholm Bandy tar under onsdagen emot anrika Västanfors IF, a.k.a "Fläkten", hemma på Backavallen i den första av två hemmamatcher under veckan. Ett Västanfors som slutade efter "Teamet" i division 1 förra säsongen, men som i år imponerat och bara förlorat två av sina sex spelade matcher hittills.

– Vi har fått in lite info om hur Västanfors beter sig och de har ju gjort en bra start på serien. Det är ingen lätt match på något vis utan det är ett lag som kämpar med näbbar och klor i 92 minuter, säger Katrineholm Bandys tränare Fredrik Plan och fortsätter:

– Så det gäller att vi får samma utdelning som vi fick här senast mot Skutskär. Att vi sätter våra chanser och skapar oss en trygghet genom att få några mål upp. Då kan vi spela ut på ett annat sätt.

Rent spelmässigt, vad tar ni med er från matchen mot Skutskär (seger 10-4)?

– Vi tar med oss första halvlek tycker jag. Där vi spelar boll, vi sätter passningar och har mycket rörelse och variation i spelet. Dessutom får vi utdelning på våra chanser. Det spelar ingen roll vem som gör målen, men vi måste sätta bollen när vi får läget, säger Plan.

– Sedan har ju vår defensiv fungerat rätt hyfsat i alla matcher egentligen. Vi har ju inte släppt in så mycket mål, så där känner jag väl ingen oro utan det är väl mest att vi ska få spelet att funka i båda halvlekarna.

Vad skulle du säga att det är som fattas för att ni ska göra just 90 bra minuter?

– Ja, hade jag kunnat sätta fingret på det så hade vi ju redan gjort det, skrattar Fredrik och fortsätter:

– Jag vet inte om vi går ner i någon trygghetszon. Vi går ifrån det lite, lite grann. Man försöker göra någon extragrej istället för att släppa ifrån sig bollen direkt som vi har pratat om och då spelar det ingen roll vad motståndarna heter. Då hamnar man i trubbel. Passningsläggaren hamnar i trångmål och då blir passningskvaliteten sämre och då får mottagaren sämre med tid på sig. Jag tror att det är däri det ligger.

Till onsdagens match är båda de rutinerade herrarna som saknades senast, Johan Jansson och Markus Skoog, tillbaka i laget. Det innebär att Robin Hellqvist och Viktor Nilsson lämnas utanför truppen, men även om Fredrik Plan är glad över att få tillbaka Jansson och Skoog så hyllar han även ersättarnas insatser.

– De är viktiga kuggar i vårat spel, både offensivt och defensivt, så det känns ju skönt att de är tillbaka. Inte för att de killarna som varit med har gjort det dåligt på något vis. De har verkligen visat framfötterna och visat att de vill vara med, säger han.

Avslag mot "Fläkten" på Backavallen 19.00 och vi hoppas givetvis på ett ny säsongsbästa sett till publiksiffra och uppmanar gammal som ung att ta sig ner till onsdagsunderhållning när den är som bäst! Om ni mot förmodan dock inte har någon som helst möjlighet att uppleva bandyfesten på plats så liverapporterar vi som vanligt på Twitter under #KBLive! Alla till Vallen!