Skip to content

Klassikermöte på Backavallen när Falu BS gästar

12 december 2014

Allsvenskan Norra är fylld av klassiska bandyklubbar och städer. Katrineholm och Falun är två av dessa och under lördagen ställs de mot varandra på Backavallen.

Det är i år 40 år sedan Katrineholm senast hade ett bandylag i SM-final och då, 1974 på Söderstadion, stod Falu BS för KSK:s motstånd. Sedan dess har klubbarna möts i flertalet heta matcher, bland annat i Elitserien säsongen 2009/10, och under lördagen är det dags igen.

Falu BS är tillbaka i Allsvenskan efter ett år i division 1 och laget har inlett säsongen imponerande. Efter åtta spelade matcher skuggar BS Katrineholm Bandy i tabelltoppen, så det är med andra ord serieledningen som står på spel i lördagens match.

Katrineholm Bandy kommer till spel med nästan samma lag som besegrade Västanfors med 4-3 hemma i onsdags. Den enda skillanden är att Robin Hellqvist kommer in i laget istället för Oskar Lundgren. I onsdagens match var också Johan Jansson tillbaka i spel efter en tids sjukdom och nu hoppas han att han ska ha hittat tillbaka till matchformen ordentligt till mötet med Falu BS.

– Man ville mer än vad kroppen klarade i början av matchen i onsdags. Jag hade varit borta i två veckor men under första halvlek kändes det som att jag varit borta längre. Sedan i andra så släppte det och kändes riktigt bra, säger Jansson.

Falu BS står för motståndet härnäst. Vad vet du om dem?

– Jag vet att de har vunnit mycket och att de är med och slåss i toppen av tabellen. Det är väl det jag vet, så troligtvis är det ett bra lag som jag tror vill spela bandy.

Vad tror du att det blir för typ av match?

– Min känsla är ju att de också vill spela en anfallsglad bandy, så det kommer nog att bli en bra match för publiken och för oss också om det är ett lag som bjuder till. 

– Jag tycker att vi är väldigt trygga och aktiva i vårt försvarsspel när alla är på planen så när motståndaren vill komma och åka lite istället för att bara slå så passar det oss ganska bra. Då kanske vi kan få lite enkla målchanser också.

Avslag för matchen är 15.00 och i vanlig ordning finns Bandytältet öppet för medlemmar och förbokade sällskap med mat, dryck, underhållning och intervjuer. Matchen följer ni bäst, om ni inte har möjlighet att vara på plats, på Twitter under #KBLive. Alla till "Vallen"!