Skip to content

Sammanfattning v 51 - "Gör det svårt för oss själva"

23 december 2014

Årets näst sista vecka bjöd på flertalet matcher för Katrineholm Bandys lag och resultatmässigt fick vi se allt mellan himmel och jord.

Katrineholm Bandys veckosammanfattning är tillbaka och den här gången ska vi summera vecka 51. En vecka som bland annat bjöd på dubbla P18-matcher och en storseger för P12.

Veckan inleddes matchmässigt på onsdagen då P18 gästade Örebro SK. En match som inleddes på ett närmast katastrofalt sätt, 7-0 i paus, och fortsatte i nästan samma riktning fram till slutresultatet 10-4. Målskyttar för KB blev Hugo Klarén, Edvin Olsson, Emil Falk och Anton Skantz.

– Vi var så in i helvete dåliga i första halvlek rent ut sagt. I andra halvlek bestämde vi oss för att vi skulle skärpa oss och vi vinner den med 4-3 så vi åker väl hem med lite ära i behåll i alla fall, säger lagledare Håkan Olsson.

Håkan fick dock anledning att bli glad igen redan till helgen. Då var det nämligen dags för hans lags andra match för veckan då Tillberga/Köping gästade Backavallen. När Henrik Yxfeldt kvitterade till 1-1 i den 27:e minuten satte han snöbollen i rullning och den stannade inte förrän resultattavlan stod på 9-3. Målskyttar: Henrik Yxfeldt (3), Daniel Björn, David Mellqvist, Hugo Klarén, Edvin Olsson, Alexander Linder och Emil Falk.

– Återigen är första halvlek riktigt, riktigt ruttet, men andra halvlek var bra. Som helhet var det en klart bättre match, säger Olsson.

Glada miner var det i P12 under lördagen då de tog emot Derby/Linköping BK hemma på Backavallen. Hemmalaget svarade för en mycket stark insats och spelade sig till en rejäl storseger med 13-3. Detta efter ett målkalas av Gustaf Doktare (4), Gustav Danielsson (2), Olle Ekholm (2), Melker Lindgren (2), Anton Halvarsson, Olle Helgstrand och Gustaf Henriksson.

För P16 och P16B var det helt skilda världar i helgen. P16 gästade Karlstad Bandy på klassiska Tingavalla under söndagen och fick sig dessvärre en lektion i målskytte. Hemmalaget dundrade nämligen in hela elva bollar medan våra grabbar bara fick in tre. Tre mål som gjordes av Hugo Klarén (2) och August Andersson Rask.

För P16B var helgen roligare. Laget tog emot Filipstad Lesjöfors hemma på "Vallen" och efter en knackig första halvlek fick killarna rejäl fart på det i andra halvlek och vann tillslut med hela 11-5.

– I början av matchen gjorde vi det mycket svårt för oss själva genom att vilja för mycket och inte hålla sig till den plan vi lagt upp innan matchen. Vi tog en tidig timeout och fick det att fungera något bättre, men långt ifrån vad vi kan. Första halvlek slutade 3-4 till Filipstad, säger tränare Martin Bovellan och fortsätter:

– Efter lite uppsträckning i halvtid bjöd killarna både sig själva och Filipstad på en riktigt härlig lektion i hur man spelar bra bandy. Det var ett kanontätt försvar, som gång efter gång stoppade Filipstad innan de passerat mittlinjen. Det bjöds på uppfinningsrikt anfallsspel, med många mycket fina släpp och passningar. Andra halvlek slutade 8-1 till oss.

Lesjöfors var även motståndet för U-laget under söndagen, fast då på bortais. Även där blev det seger för KB och med nästan lika stora siffror. Tack vare fyra mål av inlånade Niklas "Messi" Eriksson, tre av Eric Guthammar, två av Olle Larsson och ett av Magnus "Myggan" Stenberg kunde slutresultatet skrivas till 5-10.

Konversation på Katrineholm Bandys kansli innan undertecknad skriver denna text:

"Messi" (uppenbart nöjd med insatsen i Lesjöfors): – Varför har du inte skrivit något om U-lagets match ännu?

Jag: – Lugn, det är på gång under dagen.

Kanslist-Håkan: – Äsch, han gjorde ju fyra mål så det är ju bara därför han är vill att du ska skriva.

*Skratt*