Skip to content

Villa tog hem Skobes Cup - "Grabbarna är fantastiska"

28 december 2014

Skobes Cup för P14 avgjordes för 17:e året i rad i helgen och tillslut var det Villa Lidköping som gick segrande ur den prestigefyllda turneringen.

I helgen var det dags för Skobes Cup, som ofta kallas för ett inofficiellt SM för P14, att avgöras på Backavallen. I år fanns nästintill alla de bästa lagen i åldersklassen på plats för att slåss om titeln och cupgeneralen Lennart Hollstein var mycket nöjd med helgen efter söndagens final.

– Succé, som vanligt! Bra väder, kanske lite kallt, men strålande sol i tre dagar och jättefin bandy. Allt har flytit på jättebra, säger han med ett leende på läpparna.

När medaljerna skulle fördelas under söndagen blev det riktigt spännande. Tvåan i grupp B, Villa Lidköping, besegrade segrarna i grupp A, Vetlanda, i den ena semifinalen efter straffar och ställdes därmed mot laget som vann deras grupp, Nässjö IF i finalen. En final som smålänningarna länge ledde, men som Villa tillslut lyckades vända och vinna med 3-2.

– Det känns jättebra. Vi har kämpat hela helgen och grabbarna är fantastiska, säger Villas lagkapten Simon Fröjd bara minuter efter att han har fått höja den stora vandringspokalen mot skyn.

Vad säger du om er insats i finalen?

– Vi sa att om vi är med till halvtid så knäcker vi dem. Vi orkar mer och är ett starkare lag och det gjorde vi också.

Fröjd själv svarade för en mycket stark turnering och i finalen var han den stora tungan på vågen när det skulle avgöras. Själv vill han dock framhålla laginsatsen mest.

– Jag tycker det gick bra. Jag gjorde lite mål, men det är laget framförallt som jag är nöjd med.

Vad hade ni för förväntningar inför cupen?

– Vi sa att vi åker hit för att vinna och det gjorde vi också. Det var vårt mål och det lyckades vi med.

Vi gratulerar Villa Lidköping till cupseger, Nässjö till silvret och Vetlanda till bronset, som de tog efter att ha slagit Tillberga i bronsmatchen.

Det delades även ut ett antal specialpriser i årets cup. Dessa blev pristagarna:

Bäste målvakt: David Storme, Nässjö
Bäste försvarare: Kasper Sandgren, Tillberga
Bäste mittfältare/anfallare: Edvin Isaksson, Vetlanda
Fair Play-pris: Sandviken
AGA Gas uppmuntringspris: Viktor Nyström, Borlänge



Se samtliga resultat från Skobes Cup 2014 och se massor av bilder här! 

Fler bilder, bland annat från finaldagen och prisutdelningen kommer…