Skip to content

Nyårsderby i Örebro - "Måste spela oss igenom"

30 december 2015

Efter segern i annandagsderbyt mot Örebro är det nu dags igen. Nyårsbandy i Behrn Arena i Örebro och chansen att tvåla dit närkingarna ännu en gång.

Publikfesten på annandagen slutade med 5-3-seger för Katrineholm Bandy mot Örebro SK, men Allsvenskan bjuder inte på någon längre ledighet i dessa tider. Redan på nyårsafton är det dags för derby igen, denna gången borta mot just ÖSK.

Spelmässigt var det inte helt nöjda miner efter annandagen och till onsdagens bortamöte i Behrn Arena hoppas man få fart på det spel som hackat de senaste matcherna.

– Jag hoppas att vi kan få igång vårt spel och spela oss igenom dem mer än vad vi gör den här matchen. Defensivt tyckte jag att vi löste det bra, så det är bara att fortsätta på det, sade tvåmålsskytten Mårten Andersson efter annandagssegern.

– Jag tror att det kommer att bli en liknande match, där de står högt. De gjorde det ganska bra tycker jag. Vi hittar inte så mycket ytor på egen planhalva och så, men det är bara att köra på. Det ska nog ordna sig, sade målvakten Henrik Karlsson med ett leende.

Och visst finns det chans till ännu en derbyseger mot närkingarna. En segerrad som inleddes i just Behrn Arena på annandagen i fjol då KB vann med hela 5-0 och sedan dess har laget inte förlorat mot ärkerivalerna. Chansen finns ju dessutom att gå in i 2015 som serieledare och det skulle ju smaka bättre än nyårsmiddagen!

Mer info om matchen, avslag 13.15, kommer löpande under onsdagen och som vanligt följer ni matchen bäst på plats (enstaka platser finns kvar till bussresan. Ring Martin på 0737161976 snarast om du vill lägga beslag på en sådan) och hejar eller på Twitter under #KBLive!