Skip to content

Formstarkt Borlänge gästar "Vallen"

1 januari 2015

Efter den tunga förlusten i Örebro på nyårsafton får nu Katrineholm Bandy en snabb chans att studsa tillbaka. Detta då Borlänge gästar Backavallen under fredagen.

2014 har blivit 2015 och efter en tung avslutning på det förra året så siktar nu Katrineholm Bandy på att få en bra start på det nya. Detta redan under fredagskvällen då ett mycket formstarkt Borlänge Bandy kommer på besök.

Efter ett tränarbyte tidigare under säsongen har dalalaget har spelat fem raka matcher utan förlust den senaste tiden och nyligen gick de segrande ur båda derbyna mot Falu BS. Vårt bortamöte på Tunets IP är dessvärre också den en del av deras förlustfri svit då den slutade 7-7. 

– Vi får ju en riktigt dålig start. Vi är inte riktigt med i början känns det som. Det står 4-1 men sedan börjar vi hämta in lite och spelar lite rakare. Vi använder den ytan som finns bakom backlinjen, men sedan släpper vi ju in på tok för billiga mål, sade mittfältaren Johan Jansson efter den matchen.

Förutsättningarna inför fredagens match är att hemmalaget fortfarande har häng på serieledningen och kan återta den vid seger. Laget till matchen presenteras på sociala medier under fredagen.

– Det ska bli intressant. De verkar ju ha medvind och fick ju 7-7 mot oss borta där, men vi ska försöka jobba på det som vi kan göra mycket, mycket bättre när vi har boll och så ska vi prata igenom defensiven lite mer, sade lagkapten Markus Hast om Borlänge-matchen efter förlusten mot Örebro på nyårsafton.

Avslag 19.00 och vi hoppas givetvis på en ny publikfest som ger laget en rejäl energiboost så de vinner årets första match! Alla till Vallen helt enkelt!