Skip to content

Ingen lugn trettondag på Lugnet när KB gästar

5 januari 2015

Efter att ha hållit nollan mot ett dalalag i fredags är det nu dags för bortamöte med ett annat. Trettondagsbandyn tar i år Katrineholm Bandy till Lugnets Isstadion för möte med Falu BS.

Efter en lång och berg-och-dal-baneliknande period över jul och nyår avslutas nu helgerna med den klassiska trettondagsbandyn och i år gästar Katrineholm Bandy Falu BS på Lugnets Isstadion. En match som förhoppningsvis resulterar i revansch efter förlusten hemma på Backavallen på Lucia.

– Vi är väl inte riktigt med i hela matchen egentligen någon gång. Vi får inte riktigt till det. Sedan har vi mycket chanser som vi tyvärr sumpar, sade lagkapten Markus Hast efter 6-3-förlusten.

3-0 segern mot Boränge i fredags gav dock laget en rejäl energiboost och tränare Andreas Staaf menar att det framförallt hänger på att de lyckades sätta defensiven och till och med hålla nollan.

– Vi gör en fantastiskt bra defensiv och det är det som lägger grunden. I andra halvlek så nyper vi jäkligt mycket boll av dem som vi själva bryter, men i motvinden så har vi väl tyvärr inte kraften för att utnyttja omställningslägena, säger Staaf under måndagen.

Hur skönt var det att få en seger igen, så direkt efter förlusten i Örebro?

– Jo, det är ju alltid bra, men seger som seger egentligen. Jag tycker nästan det var skönare att vi fick hålla nollan och sätta defensiven.

Vad tror du om tisdagens match? Kommer Falu BS att spela likadant som de gjorde här på Backavallen?

– Det är nog inte omöjligt, men å andra sidan så är det hemmaplan för dem nu så det kan ju vara så att de beter sig annorlunda. Det får vi se, men återigen så har vi en bra chans att ta det om vi gör det vi har pratat om både i defensiven och i offensiven.

Även spelarna tror på en tuff och jämn match, men med reella segerchanser för KB.


– Det blir en tuff match. De var ju bra här, så vi får väl göra något liknande som idag (läs; fredag) och sedan försöka spetsa till det lite till, sade målvakten Anton Lloyd efter segern mot Borlänge i fredags.

– Ja, vi ska väl ta revansch på dem nu. Den är en jäkligt tuff bortamatch, men om vi spelar såhär så får de inte mycket lägen att göra mål på, sade Markus Skoog efter samma match.

Avslag i trettondagsbandyn på Lugnet är 15.00 och om ni inte finns på plats så finns liverapporteringen som vanligt på Twitter under #KBLive.

Laguppställningen till matchen presenteras på våra sociala medier under tisdagen…