Skip to content

Inför "Fläkten" borta - "Seriefinaler hela tiden"

9 januari 2015

Allsvenskan Norra är en sällsynt jämn serie den här säsongen och nu gäller det att börja vinna matcher för att hänga på i kampen om en kvalplats till Elitserien. Nästa steg i den kampen är bortamötet med Västanfors IF.

Förlusten borta mot Falu BS på trettondagen gör att Katrineholm Bandy fortsätter att blanda och ge i Allsvenskan Norra. Analysen under hela den första halvan av säsongen har varit att när det egna spelet stämmer så vinner laget matcher. Mot BS senast gjorde det inte det och då slutade det med en knapp förlust.

– Vi spelar med lite för dålig fart och vi sätter inte passningarna. Dåliga passningar och låg fart, då kommer vi inte framåt. Då blir vi fastlåsta, sade tränaren Fredrik Plan efter matchen.

Nu är det dock bara att lägga den matchen bakom sig, för i morgon, lördag, väntar en ny tuff utmaning. Detta då laget reser till Fagersta för att möta "Fläkten" på Västanfors IP. Ett lag som besegrades med 4-3 hemma på Backavallen efter tre raka mål i andra halvlek som vänt på 1-3-underläget.

– Vi låter dem föra matchen med 1-2 i halvtid. De drar ner vårt tempo för mycket. I andra halvlek kliver vi ut med en annan fart och en annan bestämdhet i spelet och då rullar det på lite mer i alla fall, sade tvåmålsskytten Rasmus Plan efter den segern.

Nykomlingarna Västanfors må ligga på en sjunde plats i tabellen, men med tanke på hur jämt det är så kan de faktiskt gå upp på samma poäng som Katrineholm Bandy vid händelse av seger.

– Det ska bli intressant. Det är ju seriefinaler hela tiden och det är ju kul att spela, säger tränare Fredrik Plan inför mötet med "Fläkten".

Läget i laget inför matchen är överlag positivt. De spelare som saknades på grund av sjukdom senast, Rasmus Plan och Daniel Bodeström, är tillbaka i matchtruppen och redo för spel. Hur laget formeras exakt presenterar vi på sociala medier under matchdagen!