Skip to content

Öjdahl poängräddare på Zinken - "Var bara att skjuta"

24 januari 2015

Seriefinalen mellan IK Tellus och Katrineholm Bandy blev precis den tajta match som förutspåtts och när slutsignalen gick visade resultattavlan "bara" 1-1.

Att inställningen och kämpainsatsen skulle bli viktig i lördagens seriefinal mot IK Tellus på Zinkensdamm var det nog ingen som tvivlade på och så blev även fallet.

Hemmalaget hade aningen mer boll i inledningen av matchen, men båda lagen bjöd på mycket felpassningar och slarvigt spel vilket gjorde att spelet svängde en hel del fram och tillbaka. Det, i kombination med två täta försvar, gjorde att målen uteblev helt under de första 45 minuterna trots en handfull chanser åt båda håll.

I den andra halvleken tog gästerna över taktpinnen mer och mer och slarv i Tellus-försvaret gjorde att allt fler heta chanser att ta ledningen skapdes. Skärpan i avsluten saknades dock och efter 80 minuters spel kom kallduschen. Lars Bryngelsson tog fart från mittplan och åkte mer eller mindre slalom igenom hela Katrineholmsförsvaret innan bollen tillslut hamnade hos Klas Nordström som gav Tellus ledningen med sitt 40:e mål för säsongen. Helt fel man att låta få bollen med andra ord.

Det såg också länge ut som att det skulle bli matchens enda mål, men viljan och inställningen fanns kvar hos Katrineholm och tillslut gav kvitteringsjakten resultat. Markus Hast spelade bollen till Fredrik Öjdahl, som från sin position som vänsterhalv hittade en ocean med tid och yta fram mot straffområdet, sköt och fick se bollen hitta in till vänster om målvakten. Ett mål som även fastställde slutresultatet till 1-1.

– Jag är ingen van målskytt, så det var bara att skjuta egentligen. Det är inte mycket att säga om, säger poängäddaren efter matchen och fortsätter:

– Det var förstås jätteviktigt eftersom vi bränner så otroligt mycket chanser i övrigt, så det betyder nog jättemycket för lagmoralen.

Den stora frågan efter matchen var huruvida den sena kvitteringen gav smaken av seger eller om tappet av en poäng kändes mest.

– På sättet det blir en poäng så är man ju nöjd. Sen naturligtvis vill vi ju vinna, men jag tycker att det visar på en bra moral att killarna inte lägger sig ner och dör när man får lite domslut emot sig i en sådan här tät match, säger tränare Fredrik Plan.

Det oavgjorda resultatet gör att Tellus är kvar i serieledning, tre poäng före Katrineholm men med en match mer spelad.

Hela intervjuerna med Fredrik Öjdahl och Plan kommer upp på KBPlay och sociala medier inom kort…