Skip to content

Första mötet med HT Bandy - "Lite perkele och sånt"

30 januari 2015

Jakten på kvalplatserna till Elitserien går vidare och under lördagen gästar HaparandaTornio Backavallen för lagens första möte för säsongen.

Katrineholm Bandy har redan spelat färdigt de båda mötena med flertalet av lagen i serien, men när toppkonkurrenten HaparandaTornio gästar Backavallen under lördagen så är det faktiskt lagens första möte för säsongen.

Hemmalaget kommer till matchen med fyra raka matcher utan förlust, senast seger med 5-3 hemma mot UNIK, medan gästerna endast har vunnit en av de fyra senaste. Efter mötet med UNIK i onsdags slog Katrineholm Bandys Nils Wikström fast vad han tror att "Happis" kommer att bjuda på för motstånd i lördagens match.

– Lite perkele och sånt, sade han på sin breda norrländska dialekt.

Inför lördagens match ligger HaparandaTornio fyra poäng bakom Katrineholm Bandy, men med en match mindre spelad. Ännu en mycket viktig match med andra ord, men en som vet hur HT ska knäckas är Niklas "Messi" Eriksson. Sammantaget på fjolårets två möten svarade han nämligen för hela sju mål och en assist.

– I hemmamatchen var det ju en jäkla dimma, men i den matchen lyckades vi ju vända ett stort underläge (hämta upp 0-5 till 5-5 via bland annat två mål av Messi reds. anm.). De spelar ju med mycket fart så de gick väl bort sig lite där i dimman när de var tvungna att tänka till lite, säger Niklas och fortsätter:

– Däruppe hade vi ju tokpress på oss för att gå till kval och de hade inte alls lika mycket att spela för, men de gick ju in för att vinna matchen, åtminstone från början. Vi klarade av vår press riktigt bra och fick utdelning tidigt så de gav väl upp lite i andra halvlek (slutresultat 4-14 efter bland annat fem mål och en assist av Messi reds. anm.).

Vad i spelet är det som gjort att du gjort så mycket mål på dem?

– De är ett lag som spelar med mycket fart och mycket offensivt och kan i många fall gå bort sig med en del spelare. Det tror jag är till min fördel eftersom jag är väldigt bra på kontringar och sådana saker.

Tror du att Haparanda kommer att spela likadant nu?

– Jag har hört lite blandat om dem, men jag tror att de kommer att spela med mycket fart, mycket framåt och kanske gå bort sig med lite spelare. Det tror jag, för så har de spelat alla gånger jag har mött dem tidigare.

Hittills under säsongen har många av motståndarna valt att fokusera på defensiven och stänga ytor mot Katrineholm Bandy, men nu förutspår Niklas alltså en annan typ av motstånd. En omställning som han tror kommer att passa laget bra.

– Det är klart att det kommer att bli en omställning för oss. Vi kanske inte riktigt får utrymme att göra de saker som vi blivit vana vid att göra, men samtidigt så kanske det öppnar sig lite mer för kontringar och sådana lägen istället, säger han och fortsätter:

– Det gäller att vara med på tårna och ta tillvara på de lägena man får när de går bort sig. Det är ju de bästa lägena.

Men är er tanke fortfarande att spela ert spel och inte fokusera på deras offensiv?

– Ja, vi ska föra matchen och bestämma hur det blir. Speciellt eftersom att det är vår hemmaplan. Det är vår målsättning att vi ska bestämma tempo och allting där ute, men samtidigt så får vi ju vara med på att om de går offensivt med mycket spelare får vi ju lägga lite fokus på att försöka få till omställningarna. Det är ju så i dagens bandy att de flesta målen görs på misstag och omställningar, så det gäller att vara vaken på det.

Truppen till lördagens match är densamma som besegrade UNIK i onsdags, vilket betyder att Kristoffer Konttori och Markus Skoog fortfarande saknas pga sjukdom/skada. Startelvan presenteras under lördagen på våra sociala medier. Avslag 15.00! Alla till Vallen!